[#1] modem i ami
mam pytanie czy do ami da sić podłączyc jaki kolwiek szeregowy modem o pc i czy obsluży go np.maimi 2.0 i czy wystarczy do tego przegladarka aweb??
[#2] Re: modem i ami

@coco, post #1

da się i obsłuży
[#3] Re: modem i ami

@coco, post #1

Gdzieś ty się chował przez ostatnie 15 lat?? Przecież Amiga od zawsze potrafiła obsłużyć modem szeregowy, no i nie tylko przy pomocy miami.
[#4] Re: modem i ami

@coco, post #1

I akurat tak sie składa, ze mam fajny modem do sprzedania, nie bedziesz mial zadnych problemow podczas laczenia i korzystania.

[#5] Re: modem i ami

@11MASTEr, post #4

fajne modemy...ja to miałem problem i musiałem sieciówke do 1200 kupywać gdy gościu z kablówki....żal mówić............

Ostatnia modyfikacja: 11.07.06 20:28
[#6] Re: modem i ami

@klosikpc, post #5

11MASTER a za ile go sprzedajesz i czy działa
a tak przy okazji to jaka przeglądarka najlepsza i czy obsługuje te wszystkie standardy jak flash,php i takie tam

Ostatnia modyfikacja: 11.07.06 20:34
[#7] Re: modem i ami

@coco, post #6

Tez mam na sprzedaż fajny modem, Zoom jakby ktos reflektowal.

Moge sie tez zamienic za wewnetrzną stacje dysków do Ami1200 desktop, lub

inne propozycje np. ze ktos mi zamontuje cd slim w A1200 ja oczywiscie

pokrywam koszty przesylki i materialów

Oto link do aukcji:

http://allegro.pl/item114773042__modem_bcm.html

[#8] Re: modem i ami

@coco, post #6

Flash nie obsługuje, php tak, a z takimi tam różnie bywa ;) (bo na przykład JavaScript tak, ale Java nie :) )
Na dzień dzisiejszy najlepszy jest chyba IBrowse2.3, 90% stron na nim chodzi, część wygląda zdecydowanie inaczej niż wyobrażali to sobie ich twórcy (ale nie znaczy to, że tracą funkcjonalność).
[#9] Re: modem i ami

@Sir_Lucas, post #7

Znam ten modem... swego czasu miałem go pożyczonego i z A1200 sprawował się b. dobrze.
Jednak modem na A1200 to nie będzie ani szybko (modem wolny raz, a do tego port szeregowy w Amidze jeszcze wolniejszy), ani tanio. Lepiej wyposażyć Ami w sieciówkę, i albo jakaś sieć osiedlowa, albo Neostrada.
[#10] Re: modem i ami

@coco, post #6

Pogadamy na priv.
DeskPorte - MICROCOM (z wojsem, faxem itp.) normalny zewnetrzny - standard Heyna, a nie zadne tam wersje pocket=only win=chłam.

A co do przeglądarki to tak: IE, Opera, Firefox (kolejnosc przypadkowa) ok, racja

[#11] Re: modem i ami

@11MASTEr, post #10

ale tak konkretnie to pod miami 2.0 działa każdy modem (od pieca jakikolwiek) i na 1200 040/40 16mb ram to wszystko(miami +np.aweb 2) pujdzie ...
[#12] Re: modem i ami

@11MASTEr, post #10

A co do przeglądarki to tak: IE, Opera, Firefox (kolejnosc przypadkowa)
IE? Chyba żartujesz... To się tylko do Windows Update nadaje.
[#13] Re: modem i ami

@madman15, post #12

oo mam np. taki modemik on (chyba) nie jest pod usb to do 1200 na szeregowaca by pasował http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=1133
[#14] Re: modem i ami

@coco, post #13

jeżeli nie jest na USB to pewnie pójdzie, jednak za podaną cenę 280 zł kupisz około setki urządzeń w rodzaju http://www.allegro.pl/item114585221_zyxel_typu_omni_56k_plus.html , lub http://www.allegro.pl/item115230489_modem_zewnetrzny_zoom_v32bis_zasilacz_kabel.html
jeśli nie widać żadnej różnicy, to po przepłacać?
[#15] Re: modem i ami

@wali7, post #14

no tak ale mnie zamiast licytacji to mnie interesuje cos typu KUP TERAZ :P
[#16] Re: modem i ami

@coco, post #15

Szczerze mówiąc martwić sie oto że Miami 2.0 modemu (jakiegokolwiek oprócz standardowo amigowskich(mam tez na myśli tanie modemy tzw.w Biedronce jest telewizor za 200zł 20 calowy) może nie wykryć nawet jeśli ustawie modem "generic"
[#17] Re: modem i ami

@coco, post #16

Toz to pisze ci ze mam sprawdzony model.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem