[#4]
Re: Przełącznik monitorów
@Robert,
post #1
Do czasu gdy kupilem monitor z dwoma wejsciami mialem taki zwykly blaszany przelacznik jak ten ktory okresliles jako "reczny". Dzialal fajnie ale strata jakosci byla bardzo duza. Nie zdawalem sobie z tego sprawy, bo od razu jak kupilem to tak podlaczylem. Jednak po jakims czasie podlaczylem bezposrenio BVision do monitora i malo z krzesla nie spadlem:). Bylo znacznie lepiej. Ciekawy jestem jak dziala ten drugi. Z zewnatrz wyglada lepiej. Ja wtedy to ogolnie obraz mialem kiepski, bo po pierwsze BVision sie nie popisuje jakoscia obrazku, po drugie ten przelacznik, po trzecie monitor byl slaby (NEC MultiSync 3D) no i po czwarte kable to mialem natansze jakie sobie mozna wyobrazic. Nie byly lepsze od kawalkow sznurka;). Dlatego jak kupowalem potem monitor 17 cali to szukalem takiego, ktory ma dwa wejscia i wlasny wewnetrzny przelacznik. Dzisiaj mam 2 takie monitory. Do jednego podlaczona jest AGA i BVision Amigi, a do drugiego pegasos i pecet. Pamietam jak kupowalem monitor do peceta to tez uparlem sie na taki z dwoma wejsciami. Znajomy sie wtedy smial - po co ci to? To nie Amiga przeciez:). Ale jak widac przydalo sie i to bardzo.