@amizet,
post #4
Dzięki za User`s Guide`a, dokładnie tego szukałem!
Po co się męczyć ze starymi, prądożernymi, głośnymi, małymi, awaryjnymi i wolnymi starymi dyskami? By poczuć klimat epoki!

A590 chciałbym mieć w konfiguracji w miarę z tamtych czasów (przełom 80/90). Urządzeniem o wiele bardziej ergonomicznym niż A590 jest np. ACA500, ale ciężko powiedzieć by było z epoki... Oczywiście to kwestia gustu.
Aktualnie używam A590 z dyskiem SCSI 3.2GB, choć ze względu na stary firmware nie mogę go wykorzystać w całości. Podpiąłem też testowo Barracudę 18GB i A590 również ten dysk wykryło i moża było go używać (przestrzeń ok. 1GB).
Seagate`a ST351A/X ustawiłem według linka podesłanego przez Norberta. Niestety nie mam XT`ka i nie mogę sprawdzić czy dysk działa w trybie XT, natomiast w PC`cie w trybie AT działa prawidłowo, również po próbach z A590, więc zakładam, że jest w pełni sprawny

Próbowałem również z ustawieniem 20MB i 30MB oraz różne ustawienia BUS RESET (choć ze schematu A590 jasno wynika, że ma BUS RESET LOW).
Chyba nie do końca precyzyjnie zadałem pytanie - nie chodzi mi o podpinanie do A590 ogólnie innych dysków niż sprzedawane w komplecie, dyski SCSI mi działają bez problemu, chodzi mi o to czy udało się Wam uruchomić A590 z dyskiem IDE/XT innym niż oryginalny WD20MB.
Ostatnia aktualizacja: 14.06.2015 09:02:14 przez RaNGuN