[#1] Amisia i monitor LCD? po co mi scandoubler...
Witam,
Amige 600 mam podłączona pod monitor LCD 27" kablem: wejście euro pod monitor a parallel port pod Amige. Obraz żyleta. Skoro mając taki tani kabelek po co się właściwie bawić w drogie scandoublery? Rozumiem że nie każdy ma eurozlacze...i czy to jedyny powód?

Ostatnia aktualizacja: 15.06.2015 14:13:07 przez Amiga4ever
[#2] Re: Amisia i monitor LCD? po co mi scandoubler...

@Amiga4ever, post #1

Przejdź na wyższą rozdziałkę to się dowiesz szeroki uśmiech
[#3] Re: Amisia i monitor LCD? po co mi scandoubler...

@Architect1200, post #2

Ale wyższa rozdzielczość gier tez będzie dotyczyć czy tylko workbencha? Bo ciężko uwierzyć by gry dało się uruchomić w wyższej rozdzielczości
[#4] Re: Amisia i monitor LCD? po co mi scandoubler...

@Amiga4ever, post #1

Teraz to żeś mnie zagiął... Obraz z Amigi uzyskujesz z portu równoległego? Interesujące...

Scandoublery służą do wyświetlania obrazu z Amigi na monitorach, a nie telewizorach lub monitorach z funkcją TV. A druga sprawa to, że droższe scandoublery pozwalają uzyskać nawet lepszej jakości obraz, niż na wyjściu RGB Video Amigi. Dzieje się tak, ponieważ korzystają one z sygnałów cyfrowych, pochodzących bezpośrednio z chipsetu Amigi, a nie z tych samych sygnałów, ale zamienionych na postać analogową, które są dostępne na złączu RGB Video.
[#5] Re: Amisia i monitor LCD? po co mi scandoubler...

@RomanWorkshop, post #4

Czyli rozdzielczość gier pozostaje bez zmian. W moim przypadku wyglądało by więc podobnie.
Oczywiście chodziło o video connector a nie parallel port :)

Ostatnia aktualizacja: 15.06.2015 14:43:26 przez Amiga4ever
[#6] Re: Amisia i monitor LCD? po co mi scandoubler...

@Amiga4ever, post #3

Sprawdź choćby którąś ze wspomnianych tutaj gier.

Wyższa rozdzielczość w grach na Amigę jest dosyć rzadka, ale to nie znaczy że w ogóle takich gier nie ma ;)

Ostatnia aktualizacja: 15.06.2015 15:08:23 przez Solo Kazuki
[#7] Re: Amisia i monitor LCD? po co mi scandoubler...

@Amiga4ever, post #1

kablem: wejście euro pod monitor a parallel port pod Amige.

LOL, do parallel i video są podobneszeroki uśmiech
[#8] Re: Amisia i monitor LCD? po co mi scandoubler...

@QkiZ, post #7

Ok dzięki za odp. Pozostanę więc przy moim tanim kablu podłączonym pod "drukarkę " ;) obraz mnie w pełni satysfakcjonuje na moim 27" monitorze.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem