kategoria: A500
[#1] Modulator A520..obraz
zawsze używałem scart do amigi, ale z sentymentu kupiłem sobie modulator do kolekcji..A520

Zaszokowała mnie niska jakość obrazu przez kabel chinch (na modulatorze Video out). Obraz jakiś mało wyraźny (gdzie na kabelku Euro) była żyletka. Widać takie zakłócenia/cienie szczególnie przy ikonach w WB.

Może to dlatego że podłączyłem pod LCD 27 cali ale w porównaniu do kabla Scart - to niebo a ziemia. Muszę sprawdzić sobie jeszcze pod CRT Sony Triniton czy też będzie taki kaszaniasty.

No chyba że kabel mam jakiś byle jaki (znaleziony po latach w szafie 3x chinch noname)

Podobnie słaby obraz, trochę mniej zakłóceń jak go podłączyłem do A600 pod wbudowany modulator - ale obraz podobnie słabej jakości.
[#2] Re: Modulator A520..obraz

@Cadderlik, post #1

Walnij screena komórką :)
Ale ogólnie modulator ssie na drobnych szczegółach :D
[#3] Re: Modulator A520..obraz

@Cadderlik, post #1

Ja swój modulator przerobiłem na S-VIDEO i jest OK.
Widać różnice w porównaniu do zwykłego Video
[#4] Re: Modulator A520..obraz

@KRISS, post #3

Przebudowa to jedyna możliwośc użytku.

A520 z S-Video na V2V podłączony do VGA Monitora, produkuje wspaniały Obraz, oczywiście nie jest to IndiECS lub AGA MK2cr, ale obok lutownicy do testowania wystarczający.

http://www.a1k.org/forum/showthread.php?t=33992&highlight=a520+mod

OK

Ostatnia aktualizacja: 23.06.2015 15:34:52 przez micromars
[#5] Re: Modulator A520..obraz

@micromars, post #4

[#6] Re: Modulator A520..obraz

@janekdrukarz, post #5

a to może ja się zapytam przy okazji :) Mam modulator 520, ale ostatnio zaczął niepokojąco źle wyświetlać obraz (sprawdzałem inne możliwości wyświetlania i jest ok), jedynie przez modulator obraz śnieży, kreskuje itd (zwłaszcza na niebieskim)
Płytka wygląda od spodu tak i czuć ją trochę spalenizną...

Chyba coś się przyjarało? :) Pomóżcie jak będziecie wiedzieć czy jest sens to ratować...
[#7] Re: Modulator A520..obraz

@kwpkielce, post #6

Wrzuć do tematu zdjęcia spalenizny i jak wyświetla obraz.
[#8] Re: Modulator A520..obraz

@mikser, post #7

Po podłączeniu do TV przez chinch, obraz jest normalny, wszystkie kolory itd. Natomiast po upływie ok. 10 minut zaczynają się problemy z kolorem niebieskim, zaczyna mrugać, migać, kreskować...Ktoś podpowie czy mam wyrzucić 520, czy próbować coś reanimować?
[#9] Re: Modulator A520..obraz

@kwpkielce, post #8

Mogę Ci pożyczyć sprawny do testów. Jestem z Kielc. Choć szczerze ciężko mi sobie wyobrazić, że ktoś w 2015r. używa modulatora z amigą:). Nie wyrzucaj w żadnym wypadku, to jest tak proste urządzenie że każdy pan henio od lutownicy to poklei.

Ostatnia aktualizacja: 31.12.2015 11:18:35 przez fazior
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem