[#1] amiga 600 hd i pc linux
Witam.

Mam następujacy problem. posiadam A600, dokupiłem do niej dysk 1200 MB i przejściówke. Czy mógłbym jakoś przygotować ten dysk do pracy z Amigą na PC z Linuxem? Nie posiadam żadnych dyskkietek, mam tylko ADF-y z Workbenchem 2.1 i kickstartem 2.0. Chciałbym na PC zainstalować system z ADF-ow, przełaczyc dysk do Amigi i uruchomić.

Pozdrawiam

[#2] Re: amiga 600 hd i pc linux

@pjk, post #1

http://valwit.net/uaehd.html
[#3] Re: amiga 600 hd i pc linux

@Valwit, post #2

Czytałem. Ale używam E-UAE i nie widzi mi podłaczonego dysku.

Pozdrawiam

[#4] Re: amiga 600 hd i pc linux

@pjk, post #3

Hmm... A masz podmontowaną patrtycję AFFS w fstabie?

[#5] Re: amiga 600 hd i pc linux

@pjk, post #3

Hmm... A masz podmontowaną patrtycję AFFS w fstabie?

[#6] Re: amiga 600 hd i pc linux

@pjk, post #3

poswiec gigabajt i i zainstaluj windewin+uae. po przewaleniu danych mozesz znoiwu skasowac. zajmie ci to godzine i po sprawie :)
[#7] Re: amiga 600 hd i pc linux

@Korni, post #5

Albo czy w ogole masz obsluge tych partycji wkompilowana w jadro?Moze modulu nie zaladowales..?..

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem