kategoria: A600
[#1] ciekawe akcesorium do sześćsetki
link

zastanawiam się, czy działa to tylko z jakimiś "dedykowanymi" programami, czy można użyć w Deluxe Paincie i innych wykorzystujących klawiaturę numeryczną? A może błędny opis i wcale to nie jest do Amigi?

w czasach, gdy pierwszy raz miałem A600 (1993), słyszałem jedynie o programowym udawaniu kl.num.

Ostatnia aktualizacja: 02.07.2015 21:03:15 przez charliefrown
[#2] Re: ciekawe akcesorium do sześćsetki

@charliefrown, post #1

Mając Suma USB w wersji dla A600 (jest w przygotowaniu) można będzie sobie takie coś podczepić :)

Ostatnia aktualizacja: 02.07.2015 21:16:07 przez spidi
[#3] Re: ciekawe akcesorium do sześćsetki

@charliefrown, post #1

Według tego jest to numpad do C64, ale w sumie nie powinno być przeszkód żeby zadziałało to z jakąkolwiek Amigą. Jedyne, co potrzebne do szczęścia to soft - Amiga sama w sobie nie jest w stanie rozpoznać tego urządzenia jako numpada. Mój dziki strzał jest taki, że to cudo wysyła sekwencje wciśnięć joya, które są tłumaczone przez program na uderzenia klawiatury.

Tutaj znalazłem schemat samoróby do C64. Trza będzie kiedyś złożyć i się tym pobawić ;)
[#4] Re: ciekawe akcesorium do sześćsetki

@charliefrown, post #1

A nie prościej przełożyć A600 do budy od A1200 i użyć klawiatury od A1200? Ponoć idzie, kiedyś ktoś się ogłaszał w jakimś serwisie amigowym, że robią coś takiego.
[#5] Re: ciekawe akcesorium do sześćsetki

@Ender, post #4

Mój znajomy miał w A600 taką łatkę że numeryczna klawiatura była udawana na niektórych klawiszach jak się przytrzymywało któryś tam klawisz na podobnej zasadzie jak w laptopach. :)
[#6] Re: ciekawe akcesorium do sześćsetki

@ZbyniuR, post #5

Niezbędna aplikacja żeby na A600 w 'Railrad Tycoon' dało się tory po diagonali prowadzić.
[#7] Re: ciekawe akcesorium do sześćsetki

@ZbyniuR, post #5

Może o tym piszesz.
[#8] Re: ciekawe akcesorium do sześćsetki

@spidi, post #2

spidi, bardzo by się przydał SUM do A600!
Jak postępują prace? Kiedy można by go się spodziewać w sprzedaży?
[#9] Re: ciekawe akcesorium do sześćsetki

@BULI, post #8

spidi, bardzo by się przydał SUM do A600!
Jak postępują prace? Kiedy można by go się spodziewać w sprzedaży?

Obecnie lecimy z tym, następnie będzie do A600.
[#10] Re: ciekawe akcesorium do sześćsetki

@spidi, post #9

Thanks pokłony pokłony brawo!
Na to czekałem, kiedy bedzie w sprzedaży?
[#11] Re: ciekawe akcesorium do sześćsetki

@_Skiba, post #10

Właśnie dziś jeden egzemplarz pojechał do testera, więc jeszcze trochę to potrwa.
[#12] Re: ciekawe akcesorium do sześćsetki

@spidi, post #9

Obecnie lecimy z tym, następnie będzie do A600.

Super- bo aż się prosi podłączyć blok numeryczny do A600 OK - czekamy szeroki uśmiech
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem