[#1] OS na A1200
Jak mam zrobić OS'a(i jakiego)na PC aby uruchamiał sie na A1200 3.0 z CD i HD ale niestety z uszkodzonym FDD ???

[#2] Re: OS na A1200

@KOSIU, post #1

Chodzi ci o taki sposób?
Masz zepsutego FDD w Ami 1200, ale masz amigowego twardziela...chcesz podpiąć go do pieca i pod emulatorem zainstalować system...potem wyciągnąć twardziela z pieca i wsadzić do ami tak żeby działało?

Nie jestem specjalistą, ale napotykasz 2 problemy:
1. dysk 2,5'' vs. kable na 3,5''
2. dysk powinien byc sformatowany w amigowym systemie plików

Potem to już WinUAE, dodajesz amigowy dysk (niestety czasem mimo duzych checi go nie czyta :( ), dobierasz config taki, by byl w miare bliski twojej realnej amidze. Potem system w postaci .ADF , .ADZ lub .DMS (i tutaj jest problem bo 99,9% takich rzeczy jest rozprowadzane nielegalnie), instalujesz, wyciągasz dysk, wkładasz w amige i sprawdzasz czy dziala.
[#3] Re: OS na A1200

@KOSIU, post #1

hmm Ja to robiłem pod Amithlonem.

Zakładam ,ze masz dysk 3,5 cala. Nie napisales jaka masz pojemność jesli powyzej 2 giga pamietaj aby zaznaczyc opcje direct cache w hdtoolboxie inaczej ami nie zobaczy tego dysku no i partycje max 3,9 GIGA!!!!!! jak ustwisz na 4 nie bedzie dzialac :D

[#4] Re: OS na A1200

@Benedykt Dziubałtowski, post #3

(..)o i partycje max 3,9 GIGA!!!!!! jak ustwisz na 4 nie bedzie dzialac

Hmm... a ja miałem w A1200 dysk 40 GB i partycje po 15 GB ..cud ;)

Wszystko zależy jakiego systemu używa :) Jak 3.1 to rzeczywiście mogą być problemy, jeżeli ma 3.9 to problemów nie ma :D

[#5] Re: OS na A1200

@Olo, post #4

Wszystko zależy jakiego systemu używa

Albo jakich latek na system. Zaloze sie ze podobnie mozna spatchowac WB3.1, robiac to tak jak jest na WB3.9 :)
A ja dla przypomnienia, "przypomne" ze mam WB3.1, FastATA i podlaczony HD o wielkosci 250 GB :)
[#6] Re: OS na A1200

@KOSIU, post #1

http://www.emulacja.com/infopage.php?id=42

mnie to pomogło :)
[#7] Re: OS na A1200

@flash5, post #6

nawet nie wiedzialem ze ode mnie ukradli
[#8] Re: OS na A1200

@Valwit, post #7

W drzewniejszych czasach pytano sie czy mozna jakis opis udostepnic na jakiejs stronie...

[#9] Re: OS na A1200

@Kaczus, post #8

ano. ale mysle ze problem juz rozwiazany. a opis jest dalej pod http://valwit.net/uaehd.html
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem