Cześć,
Panowie prośba o pomoc. Dojechałem coś w mojej Amidze podczas testowania zewnętrznej stacji dyskietek, obawiam się że doszło do zwarcia ponieważ obraz skakał. Po którejś próbie już nie wstała. Pojawił się biały ekran (niekiedy wydaje mi się że trochę zmienia barwę na jasno różową -ale przecież takiej nie ma w tabeli kolorów).
Ponieważ posiadałem sprawną amigę 500 postanowiłem testować przełożenie Fat Agnus 8372A do CDTV (najpiew kupiłem specjalnie szczypce do PLCC - które okazały się totalnym niewypałem, tylko rysowały górę więc i tak musiałem wypychać chipy przez dolne otwory). Odpaliłem i sytuacja taka sama. Następnie pogorszyłem tylko sprawę bo od uciążliwego wypychania uszkodziła się kość FAT Agnus zaczął pojawiać się zielony kolor i już nawet w A500 nie zadziałała

także szczęście co niemiara.
Poczytałem gdzieś jeszcze że możliwe że DMAC 390563-02 jest uszkodzone toteż postanowiłem zakupić uszkodzony Agnus 8372A oraz DMAC 390563-02 od sprawdzonego sprzedawcy na amibay.
Układy doszły wczoraj i natychmiast je sprawdziłem efekt oczywiście już nie zielony obraz (czyli Agnus sprawny) ale nadal biały i jestem u punktu w którym zacząłem.
Dzisiaj postanowiłem zgodnie z tabelką http://www.ppa.pl/sprzet/kolorki-tabelka.html przetestować pozostałe części poprzerzucałem:
8520A-1
Paula 8364R7
nawet dodatkowo 8362R8 Denise
zostało właściwie według tabeli przetestować U37 czyli 74LS32 ale ponieważ są to elementy przylutowane do płyty wolę najpierw zapytać o poradę co jeszcze sprawdzić, gdzie szukać usterki ?
Pozdrawiam
emeliot