[#1]
Instalacja Squirrel Scsi, a zniknięcie CF-PCMCIA...
Wszystko było pięknie, aż postanowiłem sobie zainstalować CD-ROM poprzez interfejs Squirrel SCSI. Pobrałem jakiś sterownik z netu, nagrałem na CF, później przez PCMCIA na dyskietkę i jazda... CD-ROM się nie zainstalował poprawnie, a dodatkowo przestał mi działać adapter CF-PCMCIA. A to mój jedyny i nie wiem czy coś z portem czy z adapterem, czy może konflikt z plikami, ale chyba z portem nie, bo na innym starym dysku z której jest ten intefejs Squirrel i CDROM działa on poprawnie. No ale to dlaczego tak nagle mi przestał działać adapter CF->PCMCIA?
Niby pliki są: compactflash.device w devs, cf0 w devs:dosdrivers, no a fat95 chyba sam sie nie wykasował, a przy próbie ponownej jego instalacji, instalator nie reaguje, nie wiem czemu. Może widzi, że już jest? Klikam 2x na instalkę i nic.
CD-ROM też się nie chce zainstalować. Sterownik instaluję się do momentu kiedy każe mi wskazać plik/urządzenie *.device z kilku różnych. Takie okno się pojawia jakby tabelka podzielona na pół, z jednej strony są różne urządzenia/pliki *.device, a z drugiej CDROM, ale jakby go nie wykrywa. Są tam różne podane urządzenia *.device, między innymi squirrelscisi.device, compactflash.device, itd, itp, ale na żadne jak klikam to nie pojawia się cdrom z drugiej strony okna i nie mogę przejść dalej. Na niektórych pojawia się żółte guru.
Jakieś pomysły?