[#1] Szuma dogrego msx from Amiga
Czólgiem jak to się pisało ...

Ciekawy jestem co moja amiga 1200%060 blizard potrafi..
Amigowcy traktujcie mnie jako max. ortodox-a z Atari!!!!!

Czy są jakieś msx do tej maszyny.
(nie jestem na wojence tylko kcem dobre kawałki na ten sprzęt!).

p.s.
Proszę nie pisać o Falconie 060 …

p.s.2.
to jest niezłe https://www.youtube.com/watch?v=eclMFa0mD1c

Ostatnia aktualizacja: 11.07.2015 19:25:07 przez as...
[#2] Re: Szuma dogrego msx from Amiga

@as..., post #1

As masz gorączkę ?
[#3] Re: Szuma dogrego msx from Amiga

@biax, post #2

Nie przyniosłem sobie amigę 1200 060 z piwnicy i chcę jej posłuchać….

To nie jest walka, chcę poznać sprzęt Amiga 1200 060 pędzonego blizarderm...

Ostatnia aktualizacja: 11.07.2015 19:26:54 przez as...
[#4] Re: Szuma dogrego msx from Amiga

@as..., post #3

Stary, sama poezja 060 i Amiga ... nic dodać :)
[#5] Re: Szuma dogrego msx from Amiga

@biax, post #4

Ja z atari ortodox jestem!, ale to :
https://www.youtube.com/watch?v=eclMFa0mD1c

mac air i słuchawki, potrzebuję pliki i czym do odpalać na amidze!
[#6] Re: Szuma dogrego msx from Amiga

@as..., post #5

Stary, nie poznaję Cię ....Nie wiesz czym mody na Ami uruchomić ? Może nie jesteś tym AS-em, którego znam .... ?
[#7] Re: Szuma dogrego msx from Amiga

@as..., post #5

Ok, sorry pomyliłem Użytkowników :(
[#8] Re: Szuma dogrego msx from Amiga

@biax, post #7

ja tylko zwykły as…,
byłem na 50-70 zlotach (zapewne tylko atari)..! + zdarzały się wypadki na rh '97 i inne takie tam, ale z amisią nigdy nie miałem nic wspólnego!

I bawię się teraz amisią, szukam odpowiedzi…

Nic więcej, chcę poznać ten sprzęt.
[#9] Re: Szuma dogrego msx from Amiga

@as..., post #8

Masz Ami 1200 z 060, ok ...z twardzielem(HDD/CF/SD) ? Jakiego systemu używasz ? Do odpalania modułów proponuję EaglePlayera, HippoPlayer, Protrackera wedle uznania .... Po prostu poszukaj coś dla siebie na aminecie - aminet.net OK
[#10] Re: Szuma dogrego msx from Amiga

@biax, post #9

tfardziel to padł lata temu jak brat to wywalił do piwnicy…

Ja stary Atarowiec jestem i próbuję to ogarnąć, dostałem nawet image od pewnego atarowca (nie mylić z yerzozwiem!), ale tam działa kilka dem tbl w 060.
Ta amiga jest głupsza niż ja, qrka naprawdę tutaj trzeba zmieniać kwarce aby ogarnąć 060???

Myślałem że Falcon jest za murzynami (nie mylić z Amigami!), ale tam to robię suwakiem w tosie ile chcę mhz. A tu trzeba naprawdę coś zmieniać fizycznie...

Będę Was nękał i przywrócę do życia tą amigę 1200%060 blizard (brat debil oczywiście podkręcił te 060)….
[#11] Re: Szuma dogrego msx from Amiga

@as..., post #10

Czy są w sieci jakieś obrazy "dysków dla amigi 1200 060"…
Z demami oraz stufffem scenowym ??
[#12] Re: Szuma dogrego msx from Amiga

@as..., post #10

Ta amiga jest głupsza niż ja, qrka naprawdę tutaj trzeba zmieniać kwarce aby ogarnąć 060???

A co ma wspólnego sprzęt 3rd party z Amigą? Te karty są takie jak zaprojektowali je producenci, w czasach kiedy do Atari nie było nic, do Amigi były prymitywne akceleratory 68060, aż do Czasu aż Pan Czuba nie zaprojektował karty z konfigurowalnym mnożnikiem zegara, czyli w czasie, kiedy do Amigi już nikt akceleratorów 68060 do Amigi nie robił.
[#13] Re: Szuma dogrego msx from Amiga

@sanjyuubi, post #12

O ja p******ę!!!

Ja jestem laik w kwestii amigi, a ten członek Czuba to dość mocno a wręcz bardzo mocno okroił "swoją" kartę 060 do Atari Falcon-a oraz przez wiele lat po prostu jej nie robił bo tak!!!

Zapytam raz jeszcze, czy tylko kwarcem kręci się Amigę 060 blizard (brat debil ją podkręcił ale jest totalnie nie stabilna, 6 dem które mam na 060 raz działają raz nie)..

p.s.
ja nie szukam tutaj wojny, bedę się hamował, ale chcę odpalić amigę, a jestem ortodoxem z atari…
[#14] Re: Szuma dogrego msx from Amiga

@as..., post #13

Nie kręci się Amigi, tylko akcelerator i robisz to tylko kwarcem, ponieważ ten sprzęt nie został zaprojektowany do przetaktowywania.

Pan Czuba po prostu dał możliwość wyboru taktowania, na Amidze taktowało się zawsze najszybciej jak się dało i tyle, nikt nie myślał o tym, żeby taktować sobie wolniej albo szybciej. Nie było takiej potrzeby, aby zmieniać dynamicznie taktowanie, stąd nie było produktu, który taką potrzebę zaspokajał. Na Amidze jest zawsze jazda na "maxa", ale nie takiego "maxa" jak w rozszerzeniu pana Czuby, bo do Amigi nowej karty z 060 i SD-RASMami nikt nie zrobił.

ja nie szukam tutaj wojny, bedę się hamował, ale chcę odpalić amigę, a jestem ortodoxem z atari…

Bez znaczenia, hamowanie na Amidze nie ma miejsca, lepiej rozwiń skrzydła i pruj ile wlezie. Ja nie szukam żadnej wojny, ale za brakiem dynamicznego taktowania nie stoi Amiga, tylko firmy, które produkowały rozszerzenia. Tak samo dynamiczne taktowanie jest funkcją, którą oferuje rozszerzenie Pana Czuby, a nie Atari.

Ostatnia aktualizacja: 11.07.2015 23:21:34 przez sanjyuubi
[#15] Re: Szuma dogrego msx from Amiga

@sanjyuubi, post #14

Czuba jak to się mawia CZubek, poniekąd sam zabił 060 i dlatego mamy takiego willeg-o.
Nie chcę się rozwodzić Czubie, przykładowo falcon z ct2b, zacznij od tego że wylutujesz zprocesor, później zacznij od tego że odetniesz fpu, wywal 4 gale z lewej strony falcon-a…

I mógł bym tak do rana, bo falcon ct2b (030 50mhz turbo falcon!) nie potrzebuje procesor-a ni fpu (nawet nie może go mieć bo nie zadziała :)

Wracamy do Amigi, to dobrze to gdzie mogę sobie przerobić amigę na stock blizard 060, (płacę z góry wysłka tylko ubezpieczona, jestem z wawy, ale jestem bardzo mobilny!!!)..

Jest ktoś taki jak lotharek (ty hu:) )…

Dla amigi???
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem