[#1] Wielki powrot do Amigi
Witajcie :)
Wiec przyznaje sie, ze po okolo rocznej przerwie wracam do Amigi.
Aktualnie mam dostep poprzez winuae niestety finanse nie pozwalaja na 2 kompy.
Wiec to chyba zjawizko bardzo zadkie i nie spotykane powrot do Amigi z niebieskiego swiata.
Sprawa jest taka ze chcialbym czegos sie dowiedziec o nowosciach.
Dawno nie czytalem co sie zmienilo wiec interesuje mnie:
Ibrowse czy jest jakas nowa wersja?
Amigg udalo mi sie uruchomic.
Czy nawet maego poradnika jak osiagnac pod emulacja tryby rtg i wieksza rozdzielczosc ciezko sie przestawic na tryby palowskie i podobne ;)

[#2] Re: Wielki powrot do Amigi

@DjThunder, post #1

Hmm finase powiem tak amiga 1200 z hdd to wydatek 100 zlotych z hakiem na allegro mozna kupic fajne amisie + fast ram pod klapke np 4 mega 20-30 zlotych ja bym sie zastanowil czy nie kupic lepiej a 1200 co do emulacji sa strony na necie poszukaj mozna sciagnac gotowe plikopartycje z zainstalowanym systemem i sterownikami picssso 96 ale powinienes miec orginalny wb w domu aby takie przedsiewziecie bylo legalne :)

Benedykt

[#3] Re: Wielki powrot do Amigi

@DjThunder, post #1

nie spotykane

Amigowanie jest gorsze od narkotykow i faszyzmu. Jak raz wpadniesz to juz masz przechlapane :)

A co do sterow RTG dla WinUAE, to napisz na majla. Zdzaje sie ze odpowiednia wersja sterownikow p96 jest tez na Aminecie. Sterowniki maja instalator i wystarczy ze zaptaszkujesz UAE.cgx (czy jakos tak).
[#4] Re: Wielki powrot do Amigi

@DjThunder, post #1

"powrót" w postaci WinUAE to nie jest powrót na łono amigi - to conajwyżej szarpnięcie nostalgii. Pewnie chwilowe. A uruchomienie agg to też nie jest jakis niesamowity wyczyn ;)

[#5] Re: Wielki powrot do Amigi

@MinisterQ, post #4

Nie gnojcie chlopaka od czegos trzeba zaczac .Zainteresowal sie Amiga i chwala mu za to :)(nawet jesli to tylko Uae)

Benedykt

[#6] Re: Wielki powrot do Amigi

@Benedykt Dziubałtowski, post #5

Ja przez dlugi czas jechalem na WinUAE gdy padla mi sieciowka w Ami no i dalo sie jakos przezyc :)
[#7] Re: Wielki powrot do Amigi

@Benedykt Dziubałtowski, post #5

A kto gnoi? wyrażam swoją opinię. bo sam wiem poniekąd jak to jest.

[#8] Re: Wielki powrot do Amigi

@MinisterQ, post #4

UAE jest bleee... nie mogłem się do tego przełamać ;)

[#9] Re: Wielki powrot do Amigi

@alpine, post #8

Jak sie cos pisze, to jest dobre do testowania. Jest dobre do uruchomienia jakiejś starej gry. Ale do codzienego używania systemu?... brr.. nie sądzę.

[#10] Re: Wielki powrot do Amigi

@Benedykt Dziubałtowski, post #2

Tak tak jasme a co ja zrobie na takiej Ami?
Dla Twojej wiedzy to jest u mnie A1200 w towerze z fast ata przejsciowka vga mialem karte turmo 030/50 i sieciowke.
A w Ami siedze juz kawalek czasu wiec co nieco sie znam.
Odlalenie Amigg wyczyn? raczej nie pomijajac fakt skompletowania calego mui z klasami i to w odpowiednich wersjach.
A uzywal bede ze wzgledu na wygode i prostote.
Po awarii monitora ciezko kupic NOWY! monitor w rozsadnej cenie ktory wyciagnie tryby vga czyli np dblpal na ktorym jechalem.
A sam Winuae jest dobry.Mimo ze tylko emulator ale sam system sie liczy.
A czasy sa takie, ze nie kazdego stac na utrzymanie 2 platform w domu a tymbardziej inwestowanie jednoczesnie w nie.
Z programami sobie poradzilem tryb rtg tez mam jeszcze tylko popatrzec czy nie ma jakiegos trybu ahi pod emulatorka.
gry hmm gry nie gram poprostu ani na Ami ani na blaszaku.
Jak bede mial czas bede chcial powrocic do tworzenia muzy na octamedzie bo w dupie mem te windowsowe sequncery :D

[#11] Re: Wielki powrot do Amigi

@MinisterQ, post #9

ja używam UAE na codzień i daje rade. teraz wyszła nowa wersja i jest parę więcej bajerów, w miarę stabilnie nawet.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem