[#1] Instrukcja do E/BOX 1200
Szukam (niedostćpnej obecnie na stronie firmy) instrukcji do obudowy E/BOX 1200, w formacie PDF lub HTML, bćdć wdzićczny za jakiekolwiek namiary - chodzi o podłączenia paru kabelków.

Pozdrawiam
Łukasz
[#2] Re: Instrukcja do E/BOX 1200

@Schaqal, post #1

Mam tą instrukcję przed oczami. Napisz o jakie kabelki chodzi.

[#3] Re: Instrukcja do E/BOX 1200

@Prince, post #2

Reset - wiem że mam go podpiąć do Fast ATA, do złącza reset, tylko czy oba napisy "reset sw" mają być po tej samej stronie, czy po przeciwnych ?
Drugi kabelek to krótki czerwono-czarny kabel ciągnący sić od złącza z którego wychodzą kable do diod power i hdd, nie jest nigdzie podłączony.
[#4] Re: Instrukcja do E/BOX 1200

@Schaqal, post #3

Odpowiadajac na 1 pytanie (na ktore i tak odpowiedzi bys nie znalazl w instrukcji do e/boxa tylko do fast aty): jest to calkowicie nieistotne w jakim kierunku jest napis - wlaczniki nie maja biegunowosci (np. LED'y maja).
Odpowiedz 2 (to juz tylko moje gdybanie) prawdopodobnie (jesli dziala ci wszystko: power, diody itp.) to jest to nieistotny dings.

[#5] Re: Instrukcja do E/BOX 1200

@11MASTEr, post #4

"Odpowiadajac na 1 pytanie (na ktore i tak odpowiedzi bys nie znalazl w instrukcji do e/boxa tylko do fast aty"
- Nie masz racji. W instrukcji E/Boxa jest to opisane

punkt 34 strona 11

[..] Załóż wtyczkę RESET, znajdującą się na końcu zielono-czarnego kabelka wychodzącego z przedniej ścianki obudowy E/Box, do zworki RESET przylutowanej na płycie Amigi
(wcześniej opisane gdzie przylutować taką zworkę) , a w przypadku posiadania kontrolera Fast-Ata2/EIDE lub płyty ZORRO do odpowiedniej zworki RESET.

[#6] Re: Instrukcja do E/BOX 1200

@Schaqal, post #3

U mnie ten kabelek wisi w powietrzu. Tu instrukcja faktycznie milczy :P

[#7] Re: Instrukcja do E/BOX 1200

@Prince, post #6

No temat w sam raz dla mnie :)

Właśnie zakupiłem E/Boxa i mam problemik z podłączeniem :P

1. Mam ten oto interfejs klawiatury: http://efunzine.com/efnz.php?a=pro&id=202&sid=43cf3a9b66032578a356236de12ec2c9
tylko że nie wiem jak go podłączyć... :)

2. Nie mam FastATA, tak więc gdzie podłączyć RESET? :D

[#8] Re: Instrukcja do E/BOX 1200

@AceMan, post #7

1. interfejs klawiatury wkładasz do złącza klawiatury, z uwagi na obecność styków w złączu i ścieżek na interfejsie tylko po jednej stronie, odwrotnie włożone po prostu nie zadziała i nic się nie spali
2. szukaj na Aminecie (hard/hack) - jest kilka sposobów zrobienia resetu w A1200 - jednym z nich jest wykorzystanie złącza serwisowego (tak miałem reset w swojej A1200)
[#9] Re: Instrukcja do E/BOX 1200

@wali7, post #8

Ok, dzięki, popróbuję...

I jeszcze :D Kabel z "standardowym" zasilaniem Amigi... jak to to wpiąć ? z żadnej strony nie da się tego w wygodny sposób zamontować...

Królestwo za intrukcję :)

[#10] Re: Instrukcja do E/BOX 1200

@Prince, post #5

Conajmiej jest to nielogiczne... jednak mylic sie jest rzecza ludzka.

[#11] Re: Instrukcja do E/BOX 1200

@11MASTEr, post #10

Yeah! Złożyłem! Wszystko działa... prócz resetu :D

Jaki jest skrót klawiaturowy do resetu przy tej mojej przelotce?

[#12] Re: Instrukcja do E/BOX 1200

@Schaqal, post #1

Podepnę się po latach...
Nie udało mi się wygooglować instrukcji do e/box 1200.
Czy ma ktoś może skan tej instrukcji lub może podać jakiś link do zassania?

Pozdrawiam

Ostatnia aktualizacja: 05.01.2013 12:50:18 przez TUPCOM

Ostatnia aktualizacja: 05.01.2013 12:50:42 przez TUPCOM
[#13] Re: Instrukcja do E/BOX 1200

@Prince, post #2

Czy masz może jeszcze instrukcję do obudowy E/Box? Czy mógłbym prosić o skany wszystkich stron?
Pozdrawiam
[#14] Re: Instrukcja do E/BOX 1200

@TUPCOM, post #13

Kto chce instrukcję pisać na priv @
[#15] Re: Instrukcja do E/BOX 1200

@Dorian3d, post #14

Napisałem, Dziękuję.
[#16] Re: Instrukcja do E/BOX 1200

@TUPCOM, post #15

poszłoOK
[#17] Re: Instrukcja do E/BOX 1200

@Dorian3d, post #16

pokłony
[#18] Re: Instrukcja do E/BOX 1200

@Dorian3d, post #14

dziekujeOK
[#19] Re: Instrukcja do E/BOX 1200

@Dorian3d, post #16

Dzięki
[#20] Re: Instrukcja do E/BOX 1200

@Dorian3d, post #16

dzięki
[#21] Re: Instrukcja do E/BOX 1200

@Dorian3d, post #14

Kłaniam się w pas Thanks
[#22] Re: Instrukcja do E/BOX 1200

@Grisza, post #21

Można prosić o instrukcję? faktycznie w necie ni ma.

Pozdr,
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem