kategorie: A1200, A600
[#1] JA i moje AMIGI
1. Zacznę od apelu do posiadaczy A1200 na terenie Szczecina. Potrzebuję przetestować sprawność mojego Apollo 1240... Po padzie A1200 (kopnięcie elektrostatyczne palcem...) nie jestem pewien - działa ono czy nie , a doszedłem do wniosku , że miast słać A1200 do serwisowania, jeśli Apollo nie padł po prostu kupię z demobilu płytę do ami bo chyba wyjdzie to taniej niż wysyłka-naprawa-wysyłka...

2. Tych co pamiętają jak pisałem , że Ami nadal mam okazję użytkować zawodowo w pewnym sensie - dwie piwnice z kanałem planszowym dla wspólnotowej malutkiej TV powiadamiam iż w wyniku modernizacji leciwej sieci ostała się tylko jedna Amiga zawodowa na placu boju i z tegoż studia nadaje dzielnie nadal... mam w planach podmienić ją na podsieciowane bezprzewodowo PC, bo będzie prościej niż biegać do piwnicy do której nie mam kluczy i zrobię z tej okazji filmik bo Amiga dzielnie emituje od chyba 1998 - kiedy to miałem pomysł na starym AZART'cie ją postawić do takiego dzieła. Więc przy okazji jej podmiany ową sfilmuję. A A-CDTV 3MB KS3.0 tą wysłużoną chyba wystawię jako nagrodę dla któregoś z Was - niech służy dalej :) - ale to na później, teraz czekam na zwrot zdjętej A600 z KS obsługującym HD i 2MB chip - mam już do niej SRAMU 1 MB na PCMCIA - a co mi tam :)

3. Jeśli ożywienie mojej konfiguracji A1200 się nie powiedzie będę cierpliwie czekał na A600 v2 vampirka ... potem doposażę ją w ACA 1MB ze złączem do wysokorozdzielczowego scandoublera...

Czekam czy ktoś ze Szczecina się odezwie :) !

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2015 01:31:26 przez xtro

Ostatnia aktualizacja: 16.07.2015 01:32:44 przez xtro
[#2] Re: JA i moje AMIGI

@xtro, post #1

Zamiast czekać wejdź i sam poszukaj ludzi:

link
[#3] Re: JA i moje AMIGI

@pong777, post #2

A no popatrz faktycznie - ale czemu mnie tam nie ma.... chyba się nie zapisałem... dzieki!
[#4] Re: JA i moje AMIGI

@xtro, post #3

Bo to działa kompletnie niezależnie od wpisania lokalizacji w profilu. Ja Ci nie pomogę bo A1200 nie mam, ale skoro chcesz w piwnicy mieć sieciowo podpiętego peceta, to czemu nie mieć sieciowo podpiętej Amigi?

Jeśli masz tam wolny port równoległy to może plipbox załatwi sprawę? Będziesz potrzebował trochę RAMu w tej Amidze żeby stos sieciowy miał na czym działać.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem