[#1] Odtwarzanie SID(c64 music)na Apollo 1260, a OxyPatcher?
Witam, ostatnio próbowałem uruchomić pliki muzyczne z c64 SID i w moment po dwukliku nic nie jest się w stanie zrobić dalej, nawet wyłączyć. Tylko A+A+Ctrl pomaga. Sprawę olałem, pomyślałem, że jakieś pliki trafne, albo odtwarzacz. Jednak później natrafiłem na ten post w internecie, gdzie typek mówi, że to normalne na Apollo 1260 i sprawę załatwia OxyPatcher. Próbowałem zainstalować wczoraj ten OxyPatcher, ale w momencie gdy go uruchamiam pojawia się okno z napisem 68060-mode enabled, niżej to samo o MMU i myszka zaczyna lagować i nic się nie da zrobić. Jakoś nie chce u mnie działać, albo coś źle robię?
[#2] Re: Odtwarzanie SID(c64 music)na Apollo 1260, a OxyPatcher?

@zmiennik, post #1

Czego używasz? PlaySID? Spróbuj Sid4Amiga. Według mnie jest to najlepszy player SIDów na Amigę.

Ostatnia aktualizacja: 19.07.2015 14:25:56 przez Solo Kazuki
[#3] Re: Odtwarzanie SID(c64 music)na Apollo 1260, a OxyPatcher?

@Solo Kazuki, post #2

no na tym działa :) dźwięk jest innej jakości nie wiem czy PlaySID to tak upiększał?

nie mogę też włączyć interfejsu, odpala mi tylko z shella, ale dobrze wiedzieć, że działają te pliki. Tamten typek rozsiał mit.
[#4] Re: Odtwarzanie SID(c64 music)na Apollo 1260, a OxyPatcher?

@zmiennik, post #3

To sobie pogrzeb w preferencjach SID4Play (dodane do pakietu jako osobny plik), czy nie masz np 11025Hz. I zobacz w readme, czy ci czegoś nie brakuje, żeby GUI działało.

A co do "upiększania" to lepiej wychodzi pod tym względem SID4Amiga, bo masz możliwość dodania dodatkowych efektów dźwiękowych. Osobiście polecam ustawienie sobie lekkiego podźwięku, SIDy brzmią przez to lepiej.

Ostatnia aktualizacja: 19.07.2015 15:13:08 przez Solo Kazuki
[#5] Re: Odtwarzanie SID(c64 music)na Apollo 1260, a OxyPatcher?

@zmiennik, post #3

Co do wersji pod SHELL, to z tego co pamiętam bez dodatkowych parametrów odtwarza on właśnie w 11025Hz. Trzeba użyć parametru (bodajże -f 22050/44100/itd, musiałbyś sprawdzić w readme) żeby odtwarzało w lepszej jakości.

SID4Amiga po prostu odtwarza przez AHI, PlaySID bezpośrednio, więc zapewne stąd ta różnica. Ale w wyższej jakości dźwięk jest nawet lepszy niż w PlaySID.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem