[#1] moje boje z BVisionPPC
Witam!!!
Postaram sie strescic, wiec na poczatek podaje link do fotki

http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=a26725318af050bf

Czy to jest normalne, zeby bylo widzianych tak wiele uzadzen kiedy mam zainstalowane tylko BPPC i BVPPC?? (zorro micronika niestety przestaje sie miescic kiedy trzeba zamontowac drugi komplet podstawek pod FastATA-z jedna podstawka naciska mocno do BV i wolalem nie ryzykowac)

Czy ktos z Szanownej Amigowej Braci spotkal sie moze z takim problemem?

Z gory serdecznie dziekuje za okazana pomoc!
pomysł

[#2] Re: moje boje z BVisionPPC

@felkon, post #1

Jest wszystko OK. Twoj BlizzardPPC na swoim FlashROMie (FlashBIOSie :D ), ktory zostal wgrany posiada obsluge mostka PCI - G-REX i z tego wzgledu pokazuje "kilka" boardow wiecej... . I dodam, ze to nie jest problem - poprostu posiadasz ostatnia mozliwa aktualizacje pamieci flash na twoim BlizzardPPC
... .

Pozdawiam!!!!

Ostatnia modyfikacja: 17.07.06 17:38

Ostatnia modyfikacja: 17.07.06 17:39
[#3] Re: moje boje z BVisionPPC

@Lokaty, post #2

Dziekuje za mila wiadomosc Lokaty - aczkolwiek wlasnie przed chwila zauwazylem, ze SHOWCFGCONFIG pokazuje:
1 graphics devices installed
DEVICES:
BlizzardVisionPPC: Prod=8512/69($2140/$45)
BaseName=BCisionPPC
CardID=12($c) Number=1($1)
Developed by phase5....

zaś na zdjęciu widac 8512/101 a nie 69
Zreszta SHOWCONFIG tez pokazuje 8512/101

Czy jest to moze wina tego, ze wpierw instalowalem CGXv4.0 ktore nie posiadalo supportu dla BVision (instalowalem jako CVision), nastepnie "patchowalem" CGX4.2 ktore juz takowy support dla BV posiadalo?

Pozdrawiam

[#4] Re: moje boje z BVisionPPC

@felkon, post #3

W tej materii sie niestety nie orientuje... (a poza tym jestem w tym momencie na kafeii wiec nie sprawdze tego...). Jezeli Ci wszystko dziala to wedlug mnie nie powinienes sie przejmowac tymi "cyferkami"... . Jezeli masz CGXa V4.2 to moze powinienes zaopatrzyc sie w ostatni update??

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem