kategoria: A1200
[#1] A1200 + Karta CF brak reakcji nie startuje system
Cześć, mam amigę 1200 + adapter CF i kartę Lexar 256 mb. Zainstalowałem pod emulatorem Wokbench 3.1 wg tutoriala, wpisałem maxtransfer 0x1fe00 (zatwierdziłem enterem) wszystko zapisało się na dysku, zakończyłem instalację i pod emulatorem wszystko działa. Niestety kiedy podłącze kartę do amigi system nie startuje, dioda dysku nawet na chwilę się nie zapala, co może być nie tak ?

PS. Adapter podłączyłem czerwoną strona taśmy w kierunku 1 na płycie.
[#2] Re: A1200 + Karta CF brak reakcji nie startuje system

@kataklysm, post #1

Stawiam na niekompatybilność karty z Amigą. Poszukaj w necie listy kompatybilności kart CF.
[#3] Re: A1200 + Karta CF brak reakcji nie startuje system

@kataklysm, post #1

Jakie device obsługiwało adapter CF pod winuae ? uaehf.device czy scsi. device? Tego drugiego musisz użyć.
W bootmenu widać CF ?
[#4] Re: A1200 + Karta CF brak reakcji nie startuje system

@Norbert, post #3

uaehf.device miałem pod emulatorem, myślałem, że pod innym, nie działa.

Jak wejść w bootmenu ?
[#5] Re: A1200 + Karta CF brak reakcji nie startuje system

@Norbert, post #3

W bootmenu nie widać CF :(
[#6] Re: A1200 + Karta CF brak reakcji nie startuje system

@kataklysm, post #5

Walnięta przelotka/niekompatyblina karta CF/zepsuty port PATA
Podłącz jakiś dysk 2,5" zamiast przelotki(oczywiście na próbe)

Ostatnia aktualizacja: 26.07.2015 15:39:00 przez redstonecraftpl
[#7] Re: A1200 + Karta CF brak reakcji nie startuje system

@redstonecraftpl, post #6

Na PW napisaîem do ciebie z pomocâ.
Jeôli zaleűy to proszë o kontakt.
[#8] Re: A1200 + Karta CF brak reakcji nie startuje system

@kataklysm, post #1

Miałem kiedyś kartę CF Lexar 128MB i działała w Amidze 600 jako dysk. Nie działała natomiast w gnieździe PCMCIA. Dokładnie taką miałem jak na tej stronie (ostatnia): link
[#9] Re: A1200 + Karta CF brak reakcji nie startuje system

@kataklysm, post #4

Jak chcesz być bardziej kompatybilny z prawdziwym sprzętem, to uzywaj scsi.device.
Należy w miejscu ustawień dysku w winuae przestawić UAE na IDE0
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem