kategoria: A1200
[#1] Desert Dream - problem
Hej,
Mam problem z poprawnym działaniem dema "Desert Dream" uruchamianym przez WHDLoad. Otóż, przy wczytaniu "drugiej" dyskietki następuje freez - ekran z dyskietką jest nieco "poszarpany" i nie doczytuje się kolejna część dema... Konfig: A1200 z ACA 1233. Może ktoś z Was ma jakiś pomysł jak ruszyć z kolejną częścią dema?
Pozdrawiam,
Zbylu
[#2] Re: Desert Dream - problem

@zzielinski, post #1

Nie masz poprawnej wersji. Mogę tobie wysłać na mejla
[#3] Re: Desert Dream - problem

@zzielinski, post #1

w wersji dyskietkowej musiałem wyłączyć moją ACA1232 by działało nie wiem jak na whdload
[#4] Re: Desert Dream - problem

@sunater, post #3

Jak się wyłącza ACA skoro do działania wymaga ACATune. Przy starcie kompa z dyskietek (brak ACATune) ACA chyba nie działa czy się mylę?

Ostatnia aktualizacja: 31.07.2015 12:53:02 przez misiek2
[#5] Re: Desert Dream - problem

@misiek2, post #4

ACA działa od razu po włączeniu do prądu. ACATune może włączyć dodatkowe funkcje, takie jak np. maprom, VBR to FAST itd., w wersjach do Amigi 600 oraz do A1200 z kick 3.0 ACAtune potrzebne jest również do dodania pozostałej części FAST RAM, bo karta chyba na początku widzi tylko 1MB. Jak ktoś ma 3.1 to nie musi używać ACATune, żeby od razu mieć 64 lub 128MB FAST.

Do wyłączania karty ACA jest zworka na karcie. Chyba tylko Blizzardy od B1230 MK IV dało się wyłączyć przytrzymując klawisz 2 przy starcie komputera.

Ostatnia aktualizacja: 31.07.2015 12:59:58 przez flops
[#6] Re: Desert Dream - problem

@flops, post #5

...Jak ktoś ma 3.1 to nie musi używać ACATune, żeby od razu mieć 64 lub 128MB FAST...

Niedawno wymieniło mi się 3.0 na 3.1 ... Usunę linię z ACATune i sprawdzę czy rzeczywiście mam dostęp do 128MB Fast. Coś takiego rzeczywiście gdzieś widziałem ...
[#7] Re: Desert Dream - problem

@amigachelm, post #2

Chciałem podziękować za przesłanie poprawnej wersji dema koledze amigachelm !
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem