[#1] Język niemiecki
To dostałem w końcu swoja Amigę 1200 miała być zwykła a się okazało,że za cenę zwykłej 1200 dostałem ją razem z GVP1230 4mb fast,dyskiem 2,5 cala 1,2 GB. :D
Jest tylko jeden problem klawiatura niemiecka mi nie przeszkadza ,ale workbench 3.0 jest po Niemiecku. Da się to jakoś zmienić jast jakiś pakiet lokalizujący na Angielski czy muszę przeinstalowac system.
Szukałem ,ale nie znalazłem pewnie dlatego,że dawno z Amigą nie miałem do czynienia :P

[#2] Re: Jêzyk niemiecki

@MF, post #1

Jest pakiet lokalizujący na polski :)
http://wfmh.org.pl/projects/pl/
[#3] Re: Jêzyk niemiecki

@MF, post #1

Z tego co pamiętam, to angielski jest wbudowany, więc wystarczy w ustawieniach narodowych (Prefs/Locale) zmienić preferowany język na angielski. Można też oczywiście zainstalować polskie lokale i mieć system po polsku.
[#4] Re: Jêzyk niemiecki

@MF, post #1

czy muszę przeinstalowac system. Jakieś chore nawyki z Windowsa

[#5] Re: Jêzyk niemiecki

@MikeN, post #4

Dzięki wielkie:D

Może i troche chorych nawyków z windy mam ,ale zawsze staram się naprawić system zanim przeinstaluje:P Tak po prostu sobie pomyślałem:) A i tak SUSE rulez!! A Amigą czuje,że będę się dzisiaj bawił całą noc szkoda ,że jutro rano powrót do windowsów w pracy
[#6] Re: Jêzyk niemiecki

@MF, post #5

Precz mi Panie z Linuxami :P
[#7] Re: Jêzyk niemiecki

@MF, post #5

i co, suse tez reinstalujesz jak chcesz zmieniac jezyk? :>
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem