[#1] Przekłamania ilości RAMu w BPPC.
Nie jest dobrze! Amisia pokazuje 64MB RAMu (do BPPC 210/60/50 są włożone dwie kości po 128MB). Pokazywała do tej pory prawidłowo, tzn. 256MB. Najgorzej, że mówi prawdę - wszystkie dodatkowe programy testujące to potwierdzają i np. trochę jakby krowiasto zaczął chodzić np. linux ppc. Niby mogę standardowo przeczyścić styki. itp., ale wolę spytać mądrzejszych. Miał ktoś coś takiego (tego typu). Bo jak pałerka padła, to... sami wiecie co!

[#2] Re: Przekłamania ilości RAMu w BPPC.

@Kitech, post #1

Stary nie panikuj za wczasu...:D Ja nigdy nie mialem takiego problemu - co nie znaczy, ze twoj nie jest do rozwiazania - ale wedlug mnie powinienes jednak pogrzebac przy sprzecie - najlepiej gdybys posiadal dwie kosci z mniejszym "nominalem" ramu i je przemienic... Trzymie kciuku i nie poddawaj sie - bedzie dobrze :)

[#3] Re: Przekłamania ilości RAMu w BPPC.

@Kitech, post #1

Najlepiej by bylo gdybys mogl sprawdzic ram u kogos innego.

[#4] Re: Przekłamania ilości RAMu w BPPC.

@Kitech, post #1

No i sprawdz kazda kosc osobno i w innej "dziurce". Moze jakas jedna padla (chociaz nie slyszalem zeby komus kostka pamieci padla). Moze w ten sposob ustalisz czy to karta czy pamiec...

Przyznam sie, ze pierwszy raz slysze zeby ktos mial w Amidze Classic 256MB. Ladnie... Kiedys bym sie doslownie posikal z zazdrosci. :)
[#5] Re: Przekłamania ilości RAMu w BPPC.

@MDW, post #4

Dzięki Panowie. Może faktycznie jakaś kość RAMu padła. Jakby co, to mam gdzieś dwie (sprawdzone) 64-ki. Coś "pomodzę". OK

[#6] Re: Przekłamania ilości RAMu w BPPC.

@Kitech, post #5

Jak do czegoś dojdziesz to daj znać bom ciekaw okrutnie. :) Powodzenia!
[#7] Re: Przekłamania ilości RAMu w BPPC.

@MDW, post #6

Teraz sprawa juz chyba nieaktualna - jest nowa zabawka.

[#8] Re: Przekłamania ilości RAMu w BPPC.

@11MASTEr, post #7

Co najwyżej CHWILOWO nieaktualna (muszę dowieźć RAMy z domu). A tak po prawdzie, to nie całkiem zabawka (ja z zasady nie czuję aluzji).

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem