[#1] problemy początkującego
Sa rzeczy frustrujące dla kogoś kto ma amigć od jakichś 3 dni. Jakiś tydzień temu dostałem od pewnego faceta amigć CDTV z zewn stacją dysków, klawiaturą, myszą, oprginalnym padem i kupą dyskietek. Mam nawet interface do joya. A jakieś trzy dni temu kupiłem zalegającą u kumpla w piwnicy amigć 1200. Od mojego starego notebooka mam dysk 2.5 540mb. mam dyskietki z wb 1.3.3 i 3.0 . A teraz mój problem. Mam na dopmowym piecu kupć adf-ów i chciałbym je nagrać na dyskietki sformatowane na PC. Z tego co wyczytałem potrzebny mi do takich zformatowanych na 720kb dyskietek program. Ściągnąłem messydosa z Aminetu. Wićc najłatwiej byłoby chyba nagrać na płytć messydosa i na cdtv skopiować go spakowanego na dyskietkć a potem rozpakować na inną na ami 1200. ale kompletnie nie umiem sić poruszać ani w amidosie ani w wb 1.3.3 . WB 3.0 na cdtv nie startuje z dyskietki. Prosiłbym o opisanie mi kilku podstawowych komend copy, list, cd i takie tam i jak sić ich używa. No i jak włączyć podgląd wszystkich plików pod wb 1.3.3 tak żeby widzieć wszystkie pliki wypalone na płycie na pc. Pod wb 3.0 wystarczy w menu włączyć show- all files a pod wb 1.3.3 czegoś takiego nie ma. Czego użyć żeby nagrać adf-y na dyskietkć na amidze, ściągnąłem adfblitzera- nada sić? A może jest prostsze rozwiązanie? Z góry dzićkujć za odpowiedż.
[#2] Re: problemy początkującego

@korpo1, post #1

Najlepiej kup CD-ROM do A1200, opis instalacji znajdziesz na tym forum.Sterownik do CD-ROMU można znaleźć na Aminecie. O CD-ROM i kable zapytaj na stronie http://www.efunzine.com. Bez problemu będziesz mógł rozpakowywać adfy na dyskietki. ADFblitzer jest dobry, sam od czasu do czasu go używam. WB 3.0 nie wystartuje na CDTV bez przełącznika ROM-ów. W razie czego wyślij list z pytaniami na Mój adres emailowy.

Ostatnia modyfikacja: 20.07.06 12:30

Ostatnia modyfikacja: 20.07.06 12:30
[#3] Re: problemy początkującego

@Olek, post #2

ja robilem to kiedys w inny sposob na pc pakoalem adf w lha (powerpackerem to robilem) i nagrywalem na dykietke sformatowana pod pc 720kb, na amidze mountowalem pc0 (taki bajer co czyta dyskietki sformatowane pod pc jest standardowo w wb3.0) wrzocalem na dysk (jak nie masz twardego to do ramu) archiwum rozpakowywalem (z amintetu se sciagnij rozpakowywacz lha)i i adf wrzocalem na floppa (transadf) opisy tych programow beda w readme w paczce kazdego z tych programow.

w wb 1.3.3 nie ma takiej opcji to juz jest historia a nie system ;)

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem