[#31] [post oznaczony jako OT] wyświetl Re: Karty turbo 060 @ 120?
[#32] Re: Karty turbo 060 @ 120?

@PrzemasIII, post #3

Moje Apollo (też przeróbka z 1240) działa na 85MHz. Na 100 działa bez pamięci fast, co jest oczywiście bez sensu.
[#33] Re: Karty turbo 060 @ 120?

@as..., post #28

Tożto ponad 800 PLN.
Czy to się jeszcze opłaca?
Bo kolejny krok to zakup 1240 + koszta robocizny Deza lub innego magika, a to się zaczyna robic tyle samo co gotowa karta 1260?
Mylę się?
Dajcie znać, bo własnie taki mam plan na przyszłość uzyskania dobrego 1260.

Ja wysłałem właśnie zapytanie do cytowanego źródła na Amibayu (rok temu miał za c.a. 500 PLN).
[#34] Re: Karty turbo 060 @ 120?

@Ankuz MkOne, post #33

Najbardziej opłaca się zapolować na już zrobione Apollo, jak ktoś sprzedaje, bo go przycisnęło, albo kupił Blizzarda/CyberStorma. Nie liczyłbym na to, że jeszcze kiedykolwiek będą MC68060RC50 rev.6 w jakiejś sensownej cenie, chyba że jakiś dobry duszek trafi na magazyn z tymi prockami. Popyt jest spory, a podaży nie ma, bo ich już nie produkują.

Nadzieja tylko w odzysku, jak zaczną wycofywać sprzęt z US Army i trafi on do kogoś, kto wszystkiego od razu nie zmieli.

Ostatnia aktualizacja: 21.08.2015 12:49:00 przez flops
[#35] Re: Karty turbo 060 @ 120?

@flops, post #34

No tak,
Tylko że dobre Apollo (min 75-80 Mhz) to już znaczący wydatek na raz, jak na hobby.
A tak możnaby sobie procek osobno, potem 1240 , potem robocizna, bez pośpiechu.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem