[#1] Magazyn Amiga i ACS, prosba o wycene.
Bardzo uprzejmie proszę Szanownych Forumowiczow o realna wycene nastepujacych rzeczy:

- Magazyn Amiga

1/92
1/93
1-12 /94 +nr spec.
1-12/95
1-6 + 8-12/96
1-12/97
1-11/98
1,2,4/99

Amiga Computer Studio:
2,3,4/95
1-8/96
1-7/97
1-5/98

Ponadto:
CD:

MA 7/1998 - Microfax
MA 9/1998 - Amiga Show
MA 71999 - Testament II
ACS Cover CD 6/98 - 2xCD
ACS Cover CD 6 (rok nie podany) - 2XCD
ACS Cover CD 3/98 - 2xCD
ACS Cover CD 5/98 - 2XCD
ACS Cover CD 4 (rok nie podany) = 2xCD
MACD 4 (rok nie podany)
ACS 9/98
MA CD#3/98
MA CD#4/98

Wszystkie plyty orginalne.

Joy - QuickShot - stan nieznany - mikroswitch do góry nie "cyka".

pozdr.

Ostatnia aktualizacja: 22.08.2015 09:50:46 przez amdys1

Ostatnia aktualizacja: 22.08.2015 09:50:55 przez amdys1
[#2] Re: Magazyn Amiga i ACS, prosba o wycene.

@amdys1, post #1

1 zł i co łaska kupujących. Wystaw to zobaczysz, wszystko idzie znaleźć w formie pdf.
[#3] Re: Magazyn Amiga i ACS, prosba o wycene.

@amdys1, post #1

Ogólnie na tym nie zarobisz. Co innego gdybyś sprzedawał karty turbo albo oryginalne oprogramowanie na Amigę, ale nie w formie cover cd.
[#4] Re: Magazyn Amiga i ACS, prosba o wycene.

@amdys1, post #1

Na tym nie zarobisz. Zajmij sie handlem autami a nie tam amigazety.
Sprowadzasz szrota do polski za 4000zl np. jakies stare BMW, cofasz licznik o pol miliona, picujesz i sprzedajesz za 8000zl. 4000zl w kieszeni, czysty zysk.
Po 5 latach wybudujesz sobie wille z basenem. OK
[#5] Re: Magazyn Amiga i ACS, prosba o wycene.

@amdys1, post #1

Tak jak koledzy napisali – wartość wyłącznie kolekcjonerska, bo treść można znaleźć w sieci. Biorąc pod uwagę wysokie nakłady tych pism, ta wartość kolekcjonerska nie jest zbyt duża, rzędu kilkunastu złotych za całość. Osobiście by mi się nie chciało za tyle wystawiać na Allegro i ciepnąłbym do kosza na odpady suche.
[#6] Re: Magazyn Amiga i ACS, prosba o wycene.

@amdys1, post #1

Joy - zaczynasz z licytacją od 10 zlotych na Alledrogo.Może dobijesz do 15-25 zlotych.Oczywiście sprawny poszedłby lekko droższy. Reszta gazet i coverów;na jakimś pchlim targu zejdzie ci to lepiej i drożej niż na Alledrogo.
[#7] Re: Magazyn Amiga i ACS, prosba o wycene.

@amdys1, post #1

Ponieważ masz dużo ACSów, a one są więcej warte, to całość wyceniam na 70 złotych. Może nawet 80 zł przy dobrze zrobionych zdjęciach.
[#8] Re: Magazyn Amiga i ACS, prosba o wycene.

@amdys1, post #1

Za pierwsze Amiga magazyny tez dostaniesz kilkanascie do kilkudziesieciu pln. Ja za pierwsze Amigowce jestem w stanie zaplacic kilkadziesiat zloty bo mi ich brakuje a chcialbym miec wszystkie a pdf mnie nie bawi :) Amiga magazyny mam wszystkie :D
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem