[#1] Połączenie kablem null-modem Ami i grzyba
Ostatnio spróbowałem zagrac przez sieś (ami i grzyb połączone null-modemem) w jakąś giercę np. w glooma. W Winuae ustawiłem by port COM2 traktował jako serial, włączyłem na obu maszynach glomma deluxe i zaczęło się.
Zaczął się slideshow, bo na uae wszystko było OK, ale na Ami gra wprawdzie chodzi płynnie ale z kilku(nasto) sekundowym opóźnieniem chodzą klawisze. po prostu horror. Z gloomem zombie massacre było podobnie, extreme racing nie działało podobnie jak armour geddon 2.
Czy to wina kabla, emulatora czy może jeszcze czegoś innego??

[#2] Re: Połączenie kablem null-modem Ami i grzyba

@Orson, post #1

Prawdopodobnie (obym sie mylil) transmisja danych powoduje takie lagi. (zbyt wielkie obciazenie procka ami).

[#3] Re: Połączenie kablem null-modem Ami i grzyba

@Orson, post #1

Ja sie dołącze i spytam czy takim kablem można amidze udostępniać internet z pc :)

[#4] Re: Połączenie kablem null-modem Ami i grzyba

@Malin, post #3

Można

[#5] Re: Połączenie kablem null-modem Ami i grzyba

@Malin, post #3

Można, za pomocą np. winproxy. ale to upierdliwe jest.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem