kategoria: A1200
[#1] Patch'owany SetPatch (MULibs).
Dobrywieczór.

Posiadam AmigaOS3.9 z BB1-BB4. Instalując pakiet MuTools zostałem poproszony o odpowiedni SetPatch więc spaczowałem ostatni o odpowiedniej dla tej czynności wersji czyli ten z płyty AOS powodując regres w stosunku do tego z BB. Stary leży sobie w szufladzie "OLD" jak należy, gdyby coś nie wyszło. System mknie jak szalony, z pozoru dobrze tzn. o 1MIPS szybciej w stosunku do tego gdy niemiał zaimplementowanej biblioteki mmu pod 030 tyle że, niektóre programy takie jak "Workbench2000" czy "AmiStart" mimo instalacji dodatkowych potrzebnych bibliotek nie ruszają.
Stąd dwa pytania:
1. Czy ktoś posiada wiedzę na temat numeru wersji najnowszego SetPatch'a pod 68030 i mógłby ewentualnie odnieść się pozytywnie do podżucenia go lub podania namiarów. Domniemuję że, ktoś już dawno coś skonstruował.
2. StartMenu przypadł mi do gustu pod względem prędkości, zajętości pamięci i prostoty jednakże wizualnie nie mogę przetrawić ikony "start" prosto z XP. Mogę zmienić wszystko, tylko nie tą nieszczęsną ikonę. Może ktoś już tego dokonał lub ma inny pomysł na lałnczera.
[#2] Re: Patch'owany SetPatch (MULibs).

@adamlnowak, post #1

Przyłączam się do prośby. Mam u siebie 030/MMU, ale wydawało mi się, że nie ma potrzeby nic zmieniać, żeby system działał optymalnie. Jeśli jednak mogę coś poprawić dla 030 dajcie proszę znać jakie są możliwości.

Dzięki!

Ostatnia aktualizacja: 07.09.2015 10:47:50 przez Sokok
[#3] Re: Patch'owany SetPatch (MULibs).

@adamlnowak, post #1

Nie ma setpatcha pod..., jest jeden. Ostatniego z BB2 nie trzeba patchować.
[#4] Re: Patch'owany SetPatch (MULibs).

@cholok, post #3

Ja u siebie w WB3.9 z bb4 mam setpatch 44.38
[#5] Re: Patch'owany SetPatch (MULibs).

@cholok, post #3

To dlaczego paczujemy SetPatch pod konkretną jednostkę podczas instalacji pakietu MuTools?
[#6] Re: Patch'owany SetPatch (MULibs).

@adamlnowak, post #5

Nie pod konkretną, tylko po to, żeby ładował 680x0.library, które rozpoznaje typ CPU i ładuje odpowiednią bibliotekę z pakietu MuTools.
[#7] Re: Patch'owany SetPatch (MULibs).

@adamlnowak, post #5

Patchujemy SetPatch w konkretnej wersji, a nie pod konkretną jednostkę. Pod CPU kopiowane są tylko odpowiednie biblioteki 680x0.
[#8] Re: Patch'owany SetPatch (MULibs).

@alt_, post #6

Czyli paczowanie wymienionego ma sens czy sensu niema?
[#9] Re: Patch'owany SetPatch (MULibs).

@alt_, post #6

Czyli paczowanie wymienionego ma sens czy sensu niema? Tzn. można użyć nowszej wersji a ona sobie z libem poradzi?
[#10] Re: Patch'owany SetPatch (MULibs).

@adamlnowak, post #9

Ma sens, bo idea jest taka, że o ile SetPatch wykrywa 040 i 060, i sam szuka 68040 albo 68060.library, to po spaczowaniu on nic nie wykrywa, tylko ładuje 680x0.library, a ta samodzielnie wykrywa procka i ładuje odpowiednią bibliotekę.
[#11] Re: Patch'owany SetPatch (MULibs).

@mwb113, post #4

jest jeszcze setpatch 44.39 dla bibliotek cosmosa (graphics.library)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem