[#1]
Patch'owany SetPatch (MULibs).
Dobrywieczór.
Posiadam AmigaOS3.9 z BB1-BB4. Instalując pakiet MuTools zostałem poproszony o odpowiedni SetPatch więc spaczowałem ostatni o odpowiedniej dla tej czynności wersji czyli ten z płyty AOS powodując regres w stosunku do tego z BB. Stary leży sobie w szufladzie "OLD" jak należy, gdyby coś nie wyszło. System mknie jak szalony, z pozoru dobrze tzn. o 1MIPS szybciej w stosunku do tego gdy niemiał zaimplementowanej biblioteki mmu pod 030 tyle że, niektóre programy takie jak "Workbench2000" czy "AmiStart" mimo instalacji dodatkowych potrzebnych bibliotek nie ruszają.
Stąd dwa pytania:
1. Czy ktoś posiada wiedzę na temat numeru wersji najnowszego SetPatch'a pod 68030 i mógłby ewentualnie odnieść się pozytywnie do podżucenia go lub podania namiarów. Domniemuję że, ktoś już dawno coś skonstruował.
2. StartMenu przypadł mi do gustu pod względem prędkości, zajętości pamięci i prostoty jednakże wizualnie nie mogę przetrawić ikony "start" prosto z XP. Mogę zmienić wszystko, tylko nie tą nieszczęsną ikonę. Może ktoś już tego dokonał lub ma inny pomysł na lałnczera.