[#1] ShapeShifter
Sluchajcie ludkowie!. Nie wiedzieć czemu nie działa mi Shape Shifter na mojej Apollo 040/40. Ściślej wiesza się PrepareEmul... Ratunku!
[#2] Re: ShapeShifter

@MSS, post #1

A dzialal kiedys?
Korzystasz z RemApollo ?
PrepareEmul wlasnie robi reset, aby "odpowiednio ustawic" pamiec Amigi do pracy z Shapeshifterem
[#3] Re: ShapeShifter

@MSS, post #1

Sprobuj wklepac w konsoli "prepareemul a1200", albo uzyc zamiast prepareemula programiku "rsrvcold" z Fusiona. Jak nic z tych rzeczy nie zadziala, to juz sam nie wiem co :)
[#4] Re: ShapeShifter

@MSS, post #1

Jak uzywasz RemApollo to dodaj odpowiedni parametr (chyba MAC, ale nie jestem pewien - jest w dokumentacji), a jak nie uzywasz RemApollo to zacznij, bo naprawde warto.
[#5] Re: ShapeShifter

@mcbarlo, post #4

korzystajac z remapollo najlepiej jest wykorzystac wyciagniety modul Exec.library v45.20 z AmigaROMUpdate_bb2 z os39 i spachowac go patchem z pakietu remapollo1.7 zeby poprawnie sie zglaszal (chodzi o wyswietlanie poprawnej wersji biblioteki exec.library). zaladowac go wlasnie remapollo lub loadmodule (jednak w tym drugim przypadku wywolac go w nastepujacy sposob):

loadmodule sciezka:exec.library NOREBOOT
remapollo USE MODULE ...jakies tam inne moduly

wazne opcje USE i NOREBOOT

ale najlepiej wywolac exec.library jako modul w remapollo.

zalatwia to sprawe raz na zawsze, przy czym przy exec 45.20 uruchamia sie zarowno fusion i ss a i system szybciej i stabilniej dziala
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem