kategoria: A500
[#1] Problem z MagicWB
Przy ładowaniu systemu wyskakuje mi taki komunikat.

ERROR: can't open file
ENV:Sys/wbpattern.prefs

Co ciekawe, nie zawsze ma to miejsce a plik wbpatterns.prefs siedzi w ENV:Sys
Gdy błąd występuje, system ładuję się mimo tego komunikatu pozostawiając okno błędu pod głównym oknem Workbench-a. Przycisk CONTINUE zamyka okno błędu i system działa normalnie.
Porobiło mi się tak jak zainstalowałem (bo mnie coś podkusiło) na ClassicWB pakiet MagicWB.
Jak to naprawić?
Mój konfig: A500 + ACA500 + ACA1221
[#2] Re: Problem z MagicWB

@Sounder, post #1

A ustawiałeś jakąkolwiek tapetę?
[#3] Re: Problem z MagicWB

@QkiZ, post #2

Tapeta ustawiła się z automatu po instalacji MagicWB.
Czy tapeta jest ustawiona czy nie niczego to nie zmienia, błąd pojawia się losowo przy starcie systemu.
[#4] Re: Problem z MagicWB

@Sounder, post #3

Wywal MagicWB-deamona ze ss.
[#5] Re: Problem z MagicWB

@cholok, post #4

Cały wiersz?
run >nil: C:MagicWB-Demon (ciąg cyfr)
Wywaliłem i jest bez zmian.
[#6] Re: Problem z MagicWB

@Sounder, post #5

A otwórz WBPattern z Prefs, zmień cokolwiek i zapisz
[#7] Re: Problem z MagicWB

@QkiZ, post #6

Zmieniałem. Ustawiałem tapetę na okna, tapetę na ekran główny, bez tapety i nadal to samo.
[#8] Re: Problem z MagicWB

@Sounder, post #5

Sprawdź jeszcze w user-startup.
[#9] Re: Problem z MagicWB

@cholok, post #8

O, widzisz....
Wywaliłem wpis MagicWB-Demon z user-startup i wygląda, po kilkunastu restartach, że jest OK
Dziękuję..... nie chwaląc dnia przed zachodem słońca
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem