kategoria: A1200
[#1] A1200 nie startuje z DF0:
z dnia na dzień A1200 przestała bootować z dyskietki. Dzień wcześniej odpalałem demka z Goteka, jakieś rzeczy z dyskietek, a od wczoraj nie wczytuje nic z Goteka, zwykły flop wydaje tylko jakiś anemiczny dźwięk przy starcie i też niczego nie czyta. Podłączałem kilka stacji dysków, różne taśmy, mocniejsze zasilacze - bez skutku - zgłąsza się animacja dyskietki i tyle. Wszystkie flopy i Gotek działają w innych Amigach bez problemu.

W bootmenu normalnie widać DF0. Amiga nie miała wymienianych kondensatorów.
Co polecacie sprawdzić?
[#2] Re: A1200 nie startuje z DF0:

@charliefrown, post #1

ja bym najpierw wymienił CIA siedzi, pije i chrupki
potem wszystko inne.
[#3] Re: A1200 nie startuje z DF0:

@charliefrown, post #1

Mam podobnie z 1 płytą A600. Tą płytę ma obecnie Dez3. Wkrótce będzie się nią bawił. Wstępnie ustaliliśmy brak 1 kondensatora, ślady przecieków na pozostałych, 3-4 uszkodzone ścieżki. Pomimo wymienionych usterek normalnie działała z dyskiem ... z flopem nie chciała. Niby coś stacja kręci, ale za chwilę powrót do ekranu startowego.

Jakby coś chętnie będę śledził temat.

Ostatnia aktualizacja: 15.09.2015 11:38:07 przez misiek2
[#4] Re: A1200 nie startuje z DF0:

@misiek2, post #3

przeczyściłem przy pomocy IPA piny od flopa na płycie i działa od pierwszego "strzału" ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem