kategoria: A1200
[#1] Dostępność grafik do A1200 Desktop
Cześć Szanowni Forumowicze,
Chciałbym was zapytać czy ktoś mógłby mi przybliżyć temat dostępności kart graficznych dla A1200 desktop ?

Mam na myśli głownie sens ich szukania, gdyż jak wiadomo większość tego sprzętu ma już wartość kolekcjonerską, a co za tym idzie kupno takiej karty jest ogromnym wydatkiem.
Zastanawia mnie czy ktoś pokroju indivision nie będzie się starało w najbliższym czasie stworzyć "nowy" hardware jak to zrobili w przypadku ACA.
Widziałem, że BVision jest całkiem fajnym rozwiązaniem ale bardzo rzadkie to ustrojstwo do spotkania.

Dlaczego o to pytam ?
Wymysliłem sobie, że wsadze grafike do a1200 desktop, aby móc odpalić ją w palecie kolorów zbliżonej do dziś używanych.
Mam obecnie scandoubler z indivision ale on niestety ogranicza mnie do 256 kolorów. W ogołe scandoubler jakoś mnie nie powalił, owszem jakośc obrazu jest dobra ale to chyba nie to czego szukam.

Ostatnia aktualizacja: 18.09.2015 10:42:14 przez umbro

Ostatnia aktualizacja: 18.09.2015 10:44:32 przez umbro
[#2] Re: Dostępność grafik do A1200 Desktop

@umbro, post #1

Obawiam się, że do desktopa to tylko bVision ale... trzeba mieć do niej Blizzarda PPC.

Jeszcze była karta Grafitii ale to nie była karta z prawdziwego zdarzenia.
[#3] Re: Dostępność grafik do A1200 Desktop

@pong777, post #2

Właśnie to co piszesz potwierdza wszystko to co do te pory przeczytałem.
Ten sport robi się drogi :)
[#4] Re: Dostępność grafik do A1200 Desktop

@umbro, post #3

Jak chcesz rozbudowywać to obudowa Elboxu / Giftu i Mediator. Wtedy wkładasz Voodoo i masz naprawdę sporo mocy jak na Amigę.

Niezłe rozwiązanie to też sloty Zorro (tanie) + niedługo będzie w miarę tania nowa karta graficzna do tych slotów.

Ale dla gier klasycznych i tak to nie ma znaczenia, że jest karta graficzna bo one dalej polecą przez OCS/ECS/AGA.

Dla nich najlepszy jest scandoubler.

Ostatnia aktualizacja: 18.09.2015 11:47:13 przez pong777
[#5] Re: Dostępność grafik do A1200 Desktop

@umbro, post #1

Tak jak pisze pong777 - tylko BVision PPC+Blizzard PPC. Cena takiego zestawu - kosmos. Za cenę jaką zapłacisz możesz kupić A1200 Tower z 030 lub A4000, do tego Mediatora i Voodoo3. I jeszcze zostanie Ci A1200 desktop plus trochę kasy na SB128 i sieciówkę ;)
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem