Wątek zamknięty
[#1] Amigowy Checkmark
Dzisiaj w wiadomościach był ciekawy temat dotyczący kolorowej tęczy, którą namalowano na jakimś przedszkolu. W oryginale namalowali 6 kolorów: czerwony, pomarańczowy, żółty, zielony, niebieski i indygo. Ze względu na tę liczbę w tęczy, ten symbol kojarzy się wiadomo wszystkim z czym, co jest nagłaśnianie w mediach. W wspomnianym przedszkolu domalowali więc dość szybko siódmy kolor - fiolet.

Oryginalna tęcza powinna mieć 7 kolorów - po indygo jeszcze powinien być fioletowy pasek. I tutaj mam nurtujące mnie pytanie - ile kolorów ma oryginalny checkmark Amigi. Ja nie mogę się doliczyć pełnych 7 kolorów, a nie chcę aby mój ulubiony komputer kojarzył się z pedałowaniem.

Ile kolorów i w jakiej kolejności widzicie w naszym logo?

Przejrzałem wiele grafik i wciąż widzę: czerwony-pomarańczowy-żółty-zielony-niebieski-indygo. Gdzie jest siódmy kolor?
[#2] Re: Amigowy Checkmark

@amigachelm, post #1

eee... a na jakiego koloru tle, na ekranie kickstartu, widzisz ten znaczek?
[#3] Re: Amigowy Checkmark

@amigachelm, post #1

najlepiej zapytaj jakiejś kobiety, znajdzie i dwudziesty siódmy siedzi, pije i chrupki
[#4] Re: Amigowy Checkmark

@amigachelm, post #1

Co to jest indygo?! ;)
[#5] Re: Amigowy Checkmark

@Solo Kazuki, post #2

Tła nie liczę.
[#6] Re: Amigowy Checkmark

@amigachelm, post #5

To licz dalej...
[#7] Re: Amigowy Checkmark

@RomanWorkshop, post #4

Też do dzisiaj nie wiedziałem - dla mnie to ciemnoniebieski.
[#8] Re: Amigowy Checkmark

@amigachelm, post #1

[#9] Re: Amigowy Checkmark

@amigachelm, post #1

Gdzie tam widzisz indygo?
[#10] Re: Amigowy Checkmark

@amigachelm, post #1

a nie chcę aby mój ulubiony komputer kojarzył się z pedałowaniem.

A co masz przeciwko rowerzystom
[#11] Re: Amigowy Checkmark

@amigachelm, post #1

Jak na moje, to ten temat zahacza o dyskryminację. Checkmarka proszę sobie obadać w sieci, od tego jest Google.

Zamykam.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem