kategoria: Sprzęt
[#1] Jak powinna być zapakowana stacja dyskietek
Mam szybkie pytanie i proszę o konkretna odpowiedź. Chce wysłać do naprawy stacje dyskietek, wysyłał ja będę za pomocą poczty polskiej. Teraz pytanie jak powinna być zapakowana przy założeniu że nie mam takich rzeczy jak folia bąbelkowa? Oczywiście takie rzeczy jak ubezpieczenie paczki i naklejka uwaga szkło będą zamówione.
[#2] Re: Jak powinna być zapakowana stacja dyskietek

@Szynsz, post #1

Ja bym właśnie nie ubezpieczał tylko kupił folię bąbelkową...

Co z tego że napis jak ją tam nieźle pozamiata na sortowni.
[#3] Re: Jak powinna być zapakowana stacja dyskietek

@Szynsz, post #1

Jakimiś "drobnymi" ścinkami polistyrenu (styropianu) dysponujesz? Owinąć stacje folią (np spożywczą ) włożyć do sztywnego kartonu wypełnionego polistyrenem - dostałem tak raz cz. elektroniczne i nic im nie było... Dostałem także raz pada do segi owiniętego... gąbką - także przeżył. W skrajnym przypadku pogniecione ścinki papieru też robią za amortyzator...
[#4] Re: Jak powinna być zapakowana stacja dyskietek

@sunater, post #3

Raczej nie bardzo z wypychaczy to tylko duża ilość foliówek. A niestety nie mam nawet pojęcia gdzie kupić detalicznie folie babelkowa
[#5] Re: Jak powinna być zapakowana stacja dyskietek

@Szynsz, post #1

Kup w okienku pocztowym dwie koperty bąbelkowe, stację włóż w jedną, całość w drugą - gdzie tu problem?
[#6] Re: Jak powinna być zapakowana stacja dyskietek

@recedent, post #5

Myślałem o kopertach babelkowych a raczej o jednej ale wydawało mi się że to za mało. Tak czy inaczej wypróbuje patent, bo chyba jest najłatwiejszy do wykonania. Dzięki, myślę ze moja potrzeba wiedzy została zaspokojona :)
[#7] Re: Jak powinna być zapakowana stacja dyskietek

@Szynsz, post #6

Trochę większe pudełko, stacja w folie spożywcza, potem dokoła ulotki z reala lub inny mało wartościowy papier, pozgniatany w kulki. Naupychać kulek tyle żeby nie latało jak się zamknie i potrząśnie. Trochę rzeczy tak wysyłałem, parę dostałem i zawsze były całe.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem