kategorie: A1200, Sprzęt
[#1] Zacisk na porcie klawiatury w A1200
Płyta główna w mojej A1200 nie posiada zacisku na porcie klawiatury. Dotychczas, aby docisnąć taśmę, stosowałem niezbyt wyrafinowane rozwiązanie wtykania tam kawałka tektury. Rozwiązanie niestety nie jest idealne, gdyż co jakiś czas tektura się wysuwa i coś przestaje stykać.

Macie jakiś pomysł co najlepiej z tym zrobić? Można w ogóle taką pierdołę łatwo kupić/zamontować? A może jakiś inny sposób "home-made"?
[#2] Re: Zacisk na porcie klawiatury w A1200

@MasterM, post #1

"home-made" to kawałek starej karty telefonicznej, a kupić można na ebayu
[#3] Re: Zacisk na porcie klawiatury w A1200

@MasterM, post #1

pasuje od amigi 500

ta nad del

Ostatnia aktualizacja: 12.10.2015 20:08:11 przez Dorian3d
[#4] Re: Zacisk na porcie klawiatury w A1200

@Dorian3d, post #3

pasuje od amigi 500

ta nad del
A czy można jakoś dospawać klawkę od A500 prosto na płytę od A1200?
[#5] Re: Zacisk na porcie klawiatury w A1200

@Ferin, post #4

Rewizja płyty 2B ma pady lutownicze nad zasilaniem flopa odpowiadające tym z klawiatury A500. To najprościej
[#6] Re: Zacisk na porcie klawiatury w A1200

@MasterM, post #1

Witaj zacisk taśmy od klawiatury w Amidze 500 jest taki sam jak w Amidze 1200. Sam przekładałem do swojej A1200 pasuje idealnie.
Pozdrawiam. javascript:void(0);
[#7] Re: Zacisk na porcie klawiatury w A1200

@Jacenty, post #5

Jest gdzieś coś więcej na ten temat?

Znalazłem w googlach zdjęcie ... Rzeczywiście. Mam taka płytę i nie zwróciłem uwagi.

Ostatnia aktualizacja: 13.10.2015 14:52:44 przez misiek2
[#8] Re: Zacisk na porcie klawiatury w A1200

@Jacenty, post #5

Wystarczy dolutować goldpiny i będzie działało czy potrzeba jeszcze jakiejś przeróbki?
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem