[#1] scsi U-Wide 160
Witam
Jak wyglada mozliwosc podlaczenia scsi ultra-wide 160 ( 68-pin) 36 Gb
do Blizarda 060/50 gdy uzyje przejsciowek 50->68 ?
Czy scsi jest zgodne w dol ? Popracuje ten IBM- owski dysk na Amidze ?

[#2] Re: scsi U-Wide 160

@Michal, post #1

Raczej nie, bo o ile wiem, to 160-tki są wyłącznie LVD. No chyba, że ten ma też tryb SE.
[#3] Re: scsi U-Wide 160

@Jacek Rzeuski, post #2

Dzieki.
To oznacza, ze nalezy kierowac sie zwrotem SE przy poszukiwaniach scsi do Amigii. Czy istnieje tez inny sposob odrozniania interesujacych nas scsi ?
Masz wiedze jakie sa najwieksze pojemnosci w dyskach pasujacych do Ami ?
[#4] Re: scsi U-Wide 160

@Michal Prokopowicz, post #3

Spokojnie poslaczysz najwiekszego dostepnego twardziela do Amigi. A jaki jest teraz najpojemniejszy twardziel SCSI, to nie wiem.
[#5] Re: scsi U-Wide 160

@Krzysztof, post #4

LVD nie podłączy, choby nie wiem jak kombinował. A nie wszystkie dyski są LVD/SE. Do tego ciężko znaleźć przelotkę, by podłączyć dysk ze złączem SCA a jak już się trafi, to kosztuje krocie.
[#6] Re: scsi U-Wide 160

@Jacek Rzeuski, post #5

A ja właśnie dorwalem okazyjnie Cheetah'a 10K.6, 36GB (Ultra320), 68 pinowe złącze (nie potrzebuje przejściówek), może pracować w trybie LVD lub SE (niby rozpoznaje automatycznie). Po podłączeniu (między CD i drugi dysk) boot trwa ze 2 minuty, a potem HDToolBox/SCSIConfig się buldoczy, że mu się długość requesta nie zgadza (i jeszcze napisuje, że albo program albo urządzenie jest felerne)! Ale nie próbowałem jeszcze zmieniać ustawień (i tak mam tylko jedną zworkę ;)
Aha, podłączam to do kontrolera z CSPPC... Może jakieś sugestie?
[#7] Re: scsi U-Wide 160

@PL, post #6

Ustaw dobrze parametry dysku (najlepiej kazdego urzadzenia podpietego do SCSI) w boot menu CSPPC (ja tak mam), a Amiga zabotuje ci sie w kilka sekund. Jak ja mialem poustawiane na "auto", to tez to trwalo wieki. I najwazniejsze. Niewykorzystane unity powylaczaj.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem