[#1] WB się wysypał, nie bootuje.
Mam taki problem, wszystko było pięknie, aż tu nagle podczas uruchamiania Ami zamiast pulpitu WB widzę AmigaDOS i napis:

Version failed return code 20.

Wie ktoś jak to szybko naprawić?

Dodam, że wpisując mount cf0: otrzymuje can't open file devs:mountlist...

nie wiem jak to rozumieć, padł dysk czy parę plików, można to jakoś próbować ratować? jakie pliki przegrać ?

Ostatnia aktualizacja: 15.10.2015 18:37:04 przez zmiennik
[#2] Re: WB się wysypał, nie bootuje.

@zmiennik, post #1

Uruchom WB z dyskietki i go zainstaluj ponownie.
Ogolnie to za malo informacji podales, taki blad wywala jak sie uzywa Version z OS 2.0 na kicku 1.3.
[#3] Re: WB się wysypał, nie bootuje.

@Don_Adan, post #2

sorry bo się spieszę trochę, bo miałem wychodzić do kumpla właśnie na partyjkę SWOS, a tu taka sytuacja

chodzi o A1200 z kickiem 3.0 i WB classic.
Jak to mam go zainstalować od nowa? zachowają mi się wszystkie ustawienia, łatki i dodatki czy wszystko od zera się zainstaluje z szarym pulpitem i bez niczego?

Jeżeli to drugie to za wszelką cenę chciałbym tego uniknąć.
[#4] Re: WB się wysypał, nie bootuje.

@zmiennik, post #3

UPDATE - jakaś łatka CI się IMO "wykrzaczyła" - ja tak miałem przy uszkodzonej icon.library ale to moze być cokolwiek... zabootuj bez s-s, wyedytuj s-s i wywal wszystkie odnośniki ">Nil" i zobaczysz na czym sie wywala...

Ostatnia aktualizacja: 15.10.2015 19:04:17 przez sunater
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem