[#1] Frogger ng i napisy.
Witam.
Od rana walcze z takim oto problemem.
Napisy mi sie wyświetlają, ale nie widze fontów.
Czyli jest ramka na napisy ale brak napisow.
Same napisy są w txt pod oknami chodza.
A sam odpalam pod winuae sprzet
Fonty dobrze chyba ustawiłem.
Znacie może na to rozwiązanie?

[#2] Re: Frogger ng i napisy.

@DjThunder, post #1

Na początek użyj dołączonych do FrogeraNG fontów. Jeśli to nie pomoże, to przywróć ustawienia początkowe. Jeśli to nie pomoże, to napisz do autora.
[#3] Re: Frogger ng i napisy.

@kmilota, post #2

Nie mam fontów dołozonych.
Samego froggera mam w pakietu amikit bo inne wersje nie działaly mi jakoś.

[#4] Re: Frogger ng i napisy.

@DjThunder, post #3

A co pokazuje SnoopDOS?
[#5] Re: Frogger ng i napisy.

@Norbert, post #4

Sprawdzilem i zasadniczo żadnego blędu spowodowanego przez plik i samego frogera nie ma.
jakies patterny maja błędy ale font odczytuje sie spokojnie plik textowy z napisami wchodzi.
Brak key'a oczywiscie wystepuje.

[#6] Re: Frogger ng i napisy.

@DjThunder, post #3

To jaką masz wersję FroggeraNG? Dlaczego nie pobierzesz go ze strony autora?
[#7] Re: Frogger ng i napisy.

@DjThunder, post #5

A jakich fontów używasz? Spróbuj te dołączone do FroggeraNG.
[#8] Re: Frogger ng i napisy.

@kmilota, post #7

A moze zacznijmy jakiej wersji froggera uzywa - to powinno pomoc.

[#9] Re: Frogger ng i napisy.

@DjThunder, post #1

Ja mam wersję bodajże 2.07 (najnowsza ze strony frogger.rules.pl czy jakos tak) i za nic w swiecie nie chcą mi się napisy wyświetlić. Próbowałem nawet konwertować plik .txt na standard AmigaPL (+ pozbycie się zakończeń lini), ale to nic nie pomaga.

Może to limit wersji demo?

[#10] Re: Frogger ng i napisy.

@El Amigos, post #9

Nie mam pojęcia czy to jakieś ograniczenie wersji nie zarejestrowanej. Ja już od czasów starego froggera i softcinema, jestem zarejestrowanym użytkownikiem. Natomiast wersja FroggeraNG 2.08 pozwaja dodatkowo zmieniać fonty na outline, wyłączyć czarne tło spod czcionki i ogólnie ma "skórki" i dysponuje OSD. Takie rzeczy jak zmiana kontrastu, jasności i nasycenia kolorów to także standard.
Szkoda, że autor nie chce upublicznić tej wersji.
[#11] Re: Frogger ng i napisy.

@kmilota, post #10

Szkoda, że autor nie chce upublicznić tej wersji.

Czy to aby nie podobne do tego jak kiszenie MOSa 1.5 przez MOSad? :P
[#12] Re: Frogger ng i napisy.

@kmilota, post #10

Dlaczego ludzie tak postępują?

Nie znajduje na to żadnego wyjaśnienia. :(

[#13] Re: Frogger ng i napisy.

@Sir_Lucas, post #12

Dlaczego ludzie tak postępują?

Nie chca przerywac blednego kola (?). Nie udostepniajac najnowszej wersji, maja jakby przewage nad otoczeniem. Ale ogolnie sa dwie mozliwosci. Albo najnowsza wersja nie jest na tyle dobra aby ja zaprezentowac (i wciaz pracuja), albo juz dawno sie wypalili, lecz wstyd im sie do tego przyznac. Wiec takie niedomowienie byloby w tej systuacji im na reke.
[#14] Re: Frogger ng i napisy.

@Andrzej Drozd, post #13

Dokładnie. Ta wersja jeszcze nie jest skończona. Nie mam pojęcia kto ją jeszcze testuje, ale na A4000 z Toccatą, CSPPC, Mediatorem i VooDoo3 3000 działa ładnie. Są jakieś jeszcze problemy ale to związane jest z Picasso96 (chyba błędy w odczycie współrzędnych okna Vlayers). Może w rozwoju tego programu pomogła by rejestracja rego programu.
A tak większość narzekających używa wersji demo.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem