@Amig_OS,
post #6
Hyperion i A-Eon podjął decyzję zgodną z oczekiwaniem użytkowników (były ankiety) - ludzie chcą szybki nowoczesny sprzęt.
Rozumiem to tak, że ludzie chcieli AmigęONE X1000 i ją dostali. Tyle, że zaledwie za kilka lat chcą nowy sprzęt? To AmigaONE X1000 im już nie wystarczy? Dlaczego? Już za wolna? A do czego to niby za wolna skoro nawet nie ma zbyt wielu programów?
Wiele lat używałem A1200/BVPPC/BlizzardPPC/128MB - zestaw ten kosztował niemałe pieniądze a oferował znacznie mniej niż micro AmigaOne czy Sam440EP.
Mnie to akurat ominęło rozwijanie Amigi ponad miarę, bo zwyczajnie nie miałem na to pieniędzy. Najdroższym nabytkiem była karta 1260 za 1400 PLN (było to już ponad 10 lat temu). A skoro nie miałem na to pieniędzy to używałem sprzętu co mam - siłą rzeczy. A była (i jest) to AMIGA 1200 od Escomu zakupiona ok. 1995 roku. Kartę 1260 mam po dziś dzień. Kartę 1230-IV, której używałem często, niedawno odkupiłem.
Niektórzy przeszli przez pasmo rozbudów, inni trzymali się niemal takiej samej Amigi jaką zaprojektowano w 1992 roku. Sądziłem, że to pasmo się zakończy, jednak sądziłem błędnie. Myślałem, że ci ludzie znają umiar w rozbudowie sprzętu.
Sprzęt nie jest problemem.
Jeśli zdecydujesz się na jakiś projekt to sprzęt zostanie wypożyczony wraz z systemem.
Mam Sam440ep pożyczony jeszcze na edytor ikon, ale - z osobistych względów - nie mogę na nim obecnie pracować. Te osobiste względy mają związek z moją chorobą.
P.S. Dziś doszedł do mnie pierwszy numer magazynu RetroKomp. Być może ja nie czuję klimatów nowoczesnych, świeże czasopismo na tematy, które mnie interesują, czyli komputery sprzed kilku dekad jest jak zrealizowanie moich marzeń i pragnień z dzieciństwa, których to nie mogłem wtedy zrealizować ze względu na dość poważne schorzenie, które rozwijało się wraz z wiekiem, a z którego leczę się.