[#1] pytanie o HD w ami
Proszć o pomoc. Początkowo moja amiga nie chciała uruchomić sić z twardego dysku-startowała animacja początkowa po kilku próbach dysk zaczął pracować ale pojawił sić komunikat not a dos disk in device dho
bardzo proszć o radć co mam zrobic
pozdrawiam Primer
[#2] Re: pytanie o HD w ami

@PRIMER, post #1

Podaj jaką masz konfigurację,

A600 czy A1200 czy moze A3000/4000?

Ostatnia modyfikacja: 07.08.06 23:03
[#3] Re: pytanie o HD w ami

@PRIMER, post #1

Najprościej co wcale nie znaczy ,ze najlepiej jest odpalenie amigi z dyskietki workbenach i sformatowanie hdd. A potem zainstlowac system. Masz os 3.0?? wymagany jest drugi reste przyd odpaleniu??? tak jak wyzje podaj dokladny config.

Benedykt

[#4] Re: pytanie o HD w ami

@PRIMER, post #1

Ja bym stawiał na standardowy "problem kabelka".
Poruszaj taśmą, dociśnij złącza, zwróć również uwagę na przelotkę 2,5->3,5.

[#5] Re: pytanie o HD w ami

@PRIMER, post #1

Musisz wyjac z szafy dyskietke na ktorej sobie zabezpieczyles RDB. A jezeli tego nie zrobiles, to pozostaje quick format i odzyskanie danych za pomoca programow AmiBackTools lub QarterbackTools.
[#6] Re: pytanie o HD w ami

@Sir_Lucas, post #2

niestety jest to ami cd32+promodule
[#7] Re: pytanie o HD w ami

@Andrzej Drozd, post #5

teraz dla odmiany pokazało sić nie mogć odczytać rigid disc bloku???
[#8] Re: pytanie o HD w ami

@Andrzej Drozd, post #5

czy AmiBackTools znajdowało sić może na dyskietce systemowej
[#9] Re: pytanie o HD w ami

@PRIMER, post #7

Na Aminecie jest troche softu do zabezpieczenia RDB. Ja uzywam tego - http://main.aminet.net/disk/misc/2b_RDBArc18.lha
[#10] Re: pytanie o HD w ami

@PRIMER, post #8

Raczej nie, choc moze byla jakas dodatkowa dyskietka. Jak chcesz to podesle.

Ostatnia modyfikacja: 07.08.06 23:49
[#11] Re: pytanie o HD w ami

@Andrzej Drozd, post #10

bardzo bym prosił
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem