Witam wszystkich fanów i maniaków kultowego komputera ! :)
historyjka:
Na Amigę przesiadłem się (z Atari) we wczesnych latach 90tych,najpierw A500,potem A1200 oraz "tower'ka". Przez wiele lat służyła mi głównie do szeroko rozumianej rozrywki,ale również do nieco bardziej ambitnych celów.
Około 2000r. pożegnałem się z "amisią" (prezent dla kuzynki) , aby po niemal 13latach powrócić do korzeni (core) :) Udało mi się odzyskać spowrotem swoją 1200,do której zakupiłem (maxsoft) i ponownie schować Amigę do szafy,nawet nie instalując karty (brak czasu) :/
Obecnie mam nieco wolnego czasu i postanowiłem w końcu uruchomić komputer.
Ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu okazało się że Amiga ma (miała) plomby gwarancyjne (foto).
I tu kilka pytań ,czy instalacja karty CF wiąże się z koniecznością wycinania blachy , próbowałem wciskać , ale ewidentnie osłona blaszana przeszkadza.
Czy warto zainwestować w adapter myszy 5+2 PS2 i USB , w jaki sposób najprościej przenosić gry (.adf) na ww.kartę.
Na pc posiadam prawie 30GB plików,najprościej wydaje mi się przenoszenie za pomocą pendraka,co w takim przypadku muszę jeszcze dokupić,jak sformatować itd. ?
Gryzonia również nie posiadam,czy lepiej dokupić oryginalnego czy może jakąś mychę na USB ?
z góry dziękuję za ewentualne sugestie i odpowiedzi,pozdrawiam
ps.pod dolną klapką znalazłem kartę turbo,ale za cholerę nie mogę sobie przypomnieć skąd ją mam :p Na co zwrócić uwagę przed jej odpaleniem ?
kilka fotek:
ps2.może jest ktoś z trójmiasta w temacie,ewentualnie czy odbywają się w gdańsku jakieś giełdy/party ?