[#1] Amiga i Telegazeta
Dawno dawno temu, gdy na ziemiach polskich chodziły dinozaury na telegazecie polsatu (chyba!) znajdował się dział Amigowy, lista gier, jakieś opisy czy coś. Czy to przypadkiem nie było zalążkiem PPA?? Czy może na PPA jest ktoś kto to robił??
Z tej strony najlepiej pamiętam listę gier, gdzie ZAWSZE królowała Dune2, na dalszych miejscach The settlers, Cannon Fodder, SWOS 97-98, CIv itp. CZy ktoś to jeszcze pamięta??

[#2] Re: Amiga i Telegazeta

@Orson, post #1

To ktoś to jeszcze pamięta? :D
Owszem, miałem na teletekście Polsatu i TV-4 kąciki amigowe. Niestety z czasem zostały polikwidowane takie kąciki i już nie miałem gdzie zamieszczać danych. Jakiś czas po tym jeszcze było to emitowane w lokalnej TV gdzieś na Śląsku.
Wtedy jeszcze była stara wersja Topka, mało dynamiczna. Nawet w ACS był taki sam topek. :D

[#3] Re: Amiga i Telegazeta

@Orson, post #1

A to telegazety jeszcze ktoś używa? ;)

Pamiętam, pamiętam :) Był ranking gier na polsacie, a jeszcze wcześniej na TVP2 był Telekomputer i "Poczta Telekomputera" gdzie 90% listów było ogłoszeniami towarzyskimi Amigowiec ;)

[#4] Re: Amiga i Telegazeta

@SirLEO, post #2

No i dodaj, że przez pewien okres czasu tamten Topek był tutaj zamieszczany. Później go trochę zmieniliśmy i trwa do dziś.
[#5] Re: Amiga i Telegazeta

@mailman, post #4

Nie bardzo rozumiem, Topek był wpierw na liście AmigaGamesPl, kolejnym etapem był portal poprzedzający obecne PPA, i kilka innych stron amigowych, no i teleteksty. Zatem można przyjąć, że w PPA był on od zawsze. :) Jakby ktoś nie wiedział, to ja ten topek zacząłem i długo prowadziłem, ja do wstawiania w teletekstach podsyłałem.
Cieszy mnie fakt, że są jeszcze osoby chętne do głosowania. Gdzieś teraz kolejna aktualizacja będzie.

[#6] Re: Amiga i Telegazeta

@SirLEO, post #5

No, oK. Był od zawsze :) Z zapytania w pierwszym poście wynika, że autor chyba nie do końca o tym wie :P
[#7] Re: Amiga i Telegazeta

@SirLEO, post #2

Ja pamiętam, polsat strona 400. Szkoda że już tam tego nie ma :(

[#8] Re: Amiga i Telegazeta

@AceMan, post #3

To jest akurat do dzisiaj tylko teraz pełno tam jakiś nastolatek :P

[#9] Re: Amiga i Telegazeta

@Malin, post #8

>> To jest akurat do dzisiaj tylko teraz pełno tam jakiś nastolatek

Tak? Chyba muszę zajrzeć.... ;D

[#10] Re: Amiga i Telegazeta

@AceMan, post #9

BYyy chyba nawet ogłoszenia dotyczące sprzedaży komputerów ( na telegazecie).. choć nie pamiętam nic poza A500 i ośmiobitowcami. Swoją drogą, kilka lat temu (1998r.) W gazecie Anonse radomskie widniało ogłoszenie:
Sprzedam A4000/040 40mhz Tower , chyba16mb fast, karta gfx Spectrum 1mb, HDD IDE chyba 3gb w cenie... 200zł. Głupek byłem i nie kupiłem, do dziś żałuję :(

[#11] Re: Amiga i Telegazeta

@Orson, post #1

ja pamiętam. to były najlepsze i najbardziej aktualizowane newsy ze świata komputerów. nie tylko Amigi. Ale rzeczywiście były dobre. czego to zlikwidowano

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem