kategoria: A1200
[#1] Brak resetu w A1200
Witajcie
Kupiłem niedawno fajną amige 1200 z karta turbo i innymi bajerami ma jeden powazny problem
Nie ma resetu takiego klasycznego amigowego
Troche boje się ja resetować z zasilacza bo ponoć bardzo łątwo można zniszczyć sprzet....
Niewiem od czego zacząć a nie chce od razu kupować nowej klawiatury
pomocy
podzdrawiam serdecznie
[wyróżniony] [#2] Re: Brak resetu w A1200

@Aleks89, post #1

witam
pewnie kupiłeś z allegro, ostatnio czaiłem się na taką w której reset z klawy nie działał

Masz miernik?
Rozkręcałeś ją ? Podaj wersje PCB.
[#3] Re: Brak resetu w A1200

@Aleks89, post #1

najłatwiej pewnie by było od sprawdzenia z inną klawą... ale zakładam, że jakbyś miał dostęp do innej klawiatury, to byś to zrobił w pierwszej kolejności...
dziwna trochę sprawa, a tak poza tym to wszystkie klawisze działają?

Ostatnia aktualizacja: 03.11.2015 23:05:32 przez zmiennik
[#4] Re: Brak resetu w A1200

@zmiennik, post #3

tak to ta z allegro szeroki uśmiech
Klawisze normalnie działają a kolega i zarazem fachowiec wirtuoz i serwisant z WAŁBRZYCHA twierdzi że mógł pójść układ od resetu albo jakaś ścieżka
[#5] Re: Brak resetu w A1200

@Aleks89, post #4

Zawsze można wyprowadzić dwa kabelki do resetu z płyty głównej i podłączyć do przycisku Reset na obudowie Tower...
[#6] Re: Brak resetu w A1200

@stachu100, post #5

Dla ścisłości powiem, że można dolutować tylko jeden przewód. Drugi to i tak jest masa i można ją pociągnąć z innego źródła. Taka mała rada dla nie lubiących lutowania :D Klawisze odpowiedzialne za reset możesz sprawdzić pod workbenchem. trzymając amiga naciśnij jakiś klawisz kursora kilka razy. Kursor myszy powinien się przesuwać. ctr sprawdź w cmd. ctr+h u mnie na przykład działa jak backspace. Nie mam podłączonej oryginalnej klawiatury, więc proszę o przetestowanie kombinacji kogoś na zwykłej.
[#7] Re: Brak resetu w A1200

@snifferman, post #6

poszukuje dobrej sprawnej klawiatury do AMIGI 1200 PILNE !!!!!!!!!!!!!!
[#8] Re: Brak resetu w A1200

@Aleks89, post #7

Hmm. Jak u mnie nie działał restet to rozebrałem amige i wlozylem taśmę jeszcze raz. Moze tez masz to samo. Sprawdz czy tasma dobrze dociska do plyty
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem