kategoria: A1200
[#1] Instalacja Amiga Sys 4
Hej,
Mam w planach zainstalować na mojej fizycznej amidze 1200 preinstalowanego workbencha 3.1 z amiga sys 4 (http://amigasys.ultimateamiga.co.uk)

Próbuje to robić przy użyciu winuae, ściągnąłem sobie z ich strony iso, odpalam na winuae, wygląda na to, że proces instalacyjny leci, instalator prosi o dysk workbencha 3.1, podaje, a następnie prosi o Extras z 3.0/3.1 no i tutaj się wykładam. Dodaje do df0 w winuae dysk extras.adf, natomiast instalator twierdzi, że jest invalid. (próbowałem wiele wersji tego pliku podać).

Ma ktoś jakieś hinty ?
[#2] Re: Instalacja Amiga Sys 4

@umbro, post #1

Hmmm...
Też miałem swojego czasu problem identyczny jak Twój jednak nie pamiętam dokładnie jakie było rozwiązanie.

Spróbuj:
1. Montuj obrazy dyskietek OS3.x by Commodore, a nie Escom
2. Nie mieszaj obrazów dyskietek OS`ów Commodore z Escom
3. Jeśli nie pomogą w/w to spróbuj podmontować i instalować obrazy z obrazów DMS, a nie ADF.

Punkty 1 i 2 powinny rozwiązać problem :)

Ostatnia aktualizacja: 04.11.2015 21:01:01 przez dominiqr
[#3] Re: Instalacja Amiga Sys 4

@dominiqr, post #2

Dzięki, spróbuje dziś wieczorem i dam znać.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem