[#31] Re: Wycena amiga 500+

@lekarz_med, post #30

Teraz wiadomo dlaczego tak ceny lecą w górę....szeroki uśmiech
[#32] Re: Wycena amiga 500+

@lekarz_med, post #30

...kolumbijskich peso OK
[#33] Re: Wycena amiga 500+

@Vato, post #32

To ja przebije Was wszystkich i może takie wątki nie będą się tu już pojawiać
Jak kolega mi dopłaci te 100 zł, to pomogę mu zutylizować tego starocia.
[#34] Re: Wycena amiga 500+

@Ender, post #33

Zasadniczo muszę się zgodzić. Monitor jest stary i nie wiadomo ile pociągnie, a Amiga to pospolity model, niczym nie wyróżniający się z tłumu. Co innego gdyby to była A600 lub A1200...
[#35] Re: Wycena amiga 500+

@lekarz_med, post #19

Sam taki monitor poszedl wczoraj za ponad 520zl
http://allegro.pl/monitor-philips-cm8833-ii-stan-bardzo-dobry-i5752785693.html
wiec za caly zestaw zadaj minimum 1000zl.

Szczerze to nie bardzo rozumiem ludzi, którzy dają tyle za ten model monitora co by wynikało z licytacji z linka. A 1000 zł za Amigę 500 z tym monitorem to już w ogóle kabaret i abstrakcja.

Może to wynika z tego, że dla mnie monitory marki niezwiązanej konkretnie z komputerami tamtego okresu (Atari, Commodore, Amstrad, Macintosh) nie stanowią żadnej wartości ponad użytkową, a tę w przypadku tego monitora wyceniam na jakieś 80 zł.

Sama Amiga ze zdjęć, jeżeli jest w pełni sprawna i w dobrym stanie wizualnym to jakieś 150 zł.

Reasumując. Założycielowi wątku proponuję, skoro masz tu kilka ofert to bierz te trzystaparę co Ci tu chłopaki oferują, albo poczekaj jeszcze dzień czy ktoś z nich zaproponuje Ci więcej i sprzedawaj jemu. Będziesz miał pewność, że trafi w dobre ręce, a 300-400zł to dobra cena.

Oczywiście możesz na Allegro spróbować złowić jelenia który da więcej, ale na mój gust 1000zł to warta jest Amiga 1000 w dobrym stanie z monitorem, albo 1200 z jakąś prostą kartą turbo.

Ale jak wiadomo wartość tego sprzętu to dosyć trudna do zwerbalizowania jednoznaczna kwota. Dzisiaj sprzedać się może maksymalnie za 250zł a za tydzień może znajdą się faktycznie tacy co dadzą i 1000zł.

Ostatnia aktualizacja: 06.11.2015 20:56:10 przez Duracel
[#36] Re: Wycena amiga 500+

@smokey16, post #1

Wtrącę trochę z innej beczki a propos joysticka Scorpion. Miałem kiedyś takiego. Osobiście nie lubiłem nim grać, był jakiś taki dziwny i nie leżał mi za bardzo, ale muszę przyznać że w mojej opinii nie było lepszego joya do SuperFroga. Jego autofire pozwalał bardzo fajnie i długo latac, w porównaniu do innych których używałem.
[#37] Re: Wycena amiga 500+

@nostrum666, post #21

Wiem że dałem w opisie amiga 500+ (przypadkiem bo nie wiedziałem że taka była nawet) ale dzięki wam przypomniałem sobie że to była zwykła amiga 500 dany był chip z 0,5 do 1mb ;)
[#38] Re: Wycena amiga 500+

@smokey16, post #37

Gdyby to faktycznie była A500+ to byś na tym lepiej wyszedł mając ją w takim stanie wizualnym. Wyszło ich znacznie mniej niż A500 a spotkać dziś A500+ w dobrym stanie i bez wylanej baterii to nie lada sztuka. Bynajmniej nie ma ich za dużo na aukcjach w porównaniu do A500.
[#39] Re: Wycena amiga 500+

@nostrum666, post #38

A ja ze 3 lata temu oddałem 500+ i zostawiłem sobie 500 bo sądziłem, że klasyczna A500 stanowi większą wartość niżA500+ jako bardziej sentymentalna, ta pierwsza... ta matka ;) No, może... ta bratanica po A1000 :)

Zresztą pamiętam jak wychodziła 500+ i jakie problemy były na początku z tym jej kickstartem nowym. Kupując A600 wiedziałem, że to nowy design, nowe bebechy to i kickstart nowy, ale A500+ było dla mnie trochę dziwaczne. Rewolucji nie było ani wizualnej ani sprzętowej, a cały kickstart 2.0 (???) wprowadził nowych użytkowników (graczy :)) w pewien dyskomfort.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem