kategoria: A500
[#1] Amiga 500 w obudowie od PC
Witam,
Czy ktoś kiedyś umieścił A500 w obudowie od PC?
Do tego zewnętrzna klawiatura,.może od PC...
[#2] Re: Amiga 500 w obudowie od PC

@dragon_x, post #1

A to ma aktualnie jakiś sens? Czasy kiedy marzyło się o cd-romie i dysku 3.5 cala minęły bezpowrotnie. W owych czasach po to właśnie tower był potrzebny.

Co do przebudowy to trzeba zaorać tylną ściankę. Aktualnie bym wyciął cały tył, przerysował gniazda A500 w autocadzie i zamówił cały tył wycięty wodą, po czym przynitowałbym na miejsce oryginalnej ścianki.

Mam 1200 w towerce i nie mogę doczekać się marca kiedy będę mógł wrzucić ją z powrotem do desktopa.
[#3] Re: Amiga 500 w obudowie od PC

@codi, post #2

pytam z czystej ciekawości. Widziałem sporo 1200 w tower o 4000 nie wspomne już :) ale żadnej 500 a kiedyś w zamierzchłych czasach czytałem obudowie jakiejś firmy właśnie do 500... ale była słabo dostępna i jestem ciekawy czy ktoś zapakował 500 do obudowy od PC...
[#4] Re: Amiga 500 w obudowie od PC

@dragon_x, post #3

W Magazynie Amiga 6/1994 na stronie 88 jest recenzja tej obudowy mini-tower do A500. Jest to zwykła obudowa od PC, ale posiadająca inną zaślepkę na złącza płyty głównej, wykonaną specjalnie dla A500 lub A500+.

Ostatnia aktualizacja: 09.11.2015 11:55:48 przez RomanWorkshop
[#5] Re: Amiga 500 w obudowie od PC

@dragon_x, post #3

Oczywiście, że się da. Oprócz samoróbek, jest też opus magnum w dziedzinie wież dla Amigi 500: Micronik Tower :)

Na forum mamy jednego użytkownika, który ma taką towerkę w (prawie) maksymalnym wypasie (jedyne czego jej brak, to ppc-dev-boardu wpiętego w bilzzarda ;) ) - Ile razy widzę te zdjęcia, kolana same mi się uginają :D. Piękny sprzęt. Polecam obejrzeć:
A500T 1
A500T 2
A500T 3
A500T 4
A500T 5
A500T 6
A500T 7
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem