[#1] Jeszcze raz o Ikonach
Wiem, że temat ten wałkowany jest na forum ciągle ale mimo opcji "szukaj" nie znalazłem rozwiązania swojego problemu.
Zainstalowałem sobie PowerIcons i przy podmianie ikon pojawił się problem. Za żadne skarby świata nie moge podmienić ikony katalogu storage i expansions. Wszystkie inne mozolnie jedna po drugiej podmieniałem :P. Jak to zrobić ?? . Czy istnieje program w którym taką podmianę będe mogł zrobić seryjnie tzn. np, że foldery i pliki danego rodzaju mają być odpowiednio wyświetlane nowymi ikonami bez konieczności recznej podmiany.
[#2] Re: Jeszcze raz o Ikonach

@Laborman, post #1

A jak miałaby wyglądać taka masowa zamiana? Przecież pewnie i tak do każdego katalogu systemowego masz inną ikonę...
W jaki sposób zamieniasz ikonki?
Może ikony do tych dwóch katalogów mają zabezpieczenie przed zapisem (atrybut pliku "w" wyczyszczony w pliku Storage.info)?
[#3] Re: Jeszcze raz o Ikonach

@Laborman, post #1

Posil sie np. dopusem 4.XX tam jest opcja add info.

[#4] Re: Jeszcze raz o Ikonach

@Laborman, post #1

Dziękuje za wskazówki i podpowiedzi. Rozwiazanie przyszło jednak samo tzn. nowe ikony które od razu są przygotowane jako katalogi (można je otwierać przed podmianą i wygladają jak puste katalogi) bez problemu dają się podmienić za inne nadrzędne katalogi. Tak też było w przypadku tych 2 nieszczęsnych katalogow storage i expansions. Ikony przgotowane jako ich odpowiedniki były zwykłymi ikonami i nie dawały sie otwierać. Musiałem wykorzystać inne które się otwierały . Widocznie AMI Crystal 1.1 maja taki błąd.
Pozdrawiam.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem