kategorie: A1200, Sprzęt
[#1] E/BOX - ledy
Mam problem z podłączeniem LEDów (Power, HDD, FDD) w obudowie E/BOX. Z panelu przedniego wychodzi 5 kabelków zakończonych jakimiś dziwnymi blaszkami - coś jak tyci-tyci widelec z dwoma ząbkami. Wydaje mi się, że czegoś mi brakuje no ale taką kupiłem. Jak to podłączyć ?
[#2] Re: E/BOX - ledy

@_arti, post #1

Moze jakas fotka ułatwiłaby diagnoze
[#3] Re: E/BOX - ledy

@_Skiba, post #2

Zaraz dotrę do domu, to zrobię.
[#4] Re: E/BOX - ledy

@_arti, post #3

Pomoge jak bedzie trzeba.
[#5] Re: E/BOX - ledy

@mwb113, post #4

Będzie trzeba ok, racja
[#6] Re: E/BOX - ledy

@_arti, post #5

Zrobiłem fotkę. Znalazłem też kawałek złącza, który chyba jest od tego. Jak to podłączyć?
[#7] Re: E/BOX - ledy

@_arti, post #6

Powsadzać styki do tego czarnego w odpowiedniej kolejności i założyć na gniazdo na płycie Amigi...
[#8] Re: E/BOX - ledy

@Krashan, post #7

Przewody się układają we właściwą kolejność. W plastyku też jest jeden otwór zaślepiony, więc inaczej nie włożysz.
[#9] Re: E/BOX - ledy

@jarob, post #8

Powinno być kolorami czarny masa a reszta jak źle podłączysz to będą w innej kolejności świeciły spokojnie dasz radę :)
[#10] Re: E/BOX - ledy

@Krashan, post #7

No shit, sherlock?
[#11] Re: E/BOX - ledy

@_arti, post #10

Skoro wiedziałeś, to po co pytanie?...
[#12] Re: E/BOX - ledy

@Krashan, post #11

Kolejność jest właśnie niewiadomą. Do zdjęcia je po prostu ułożyłem w ten sposób.
[#13] Re: E/BOX - ledy

@_arti, post #12

to sprawdź który przewód jest od jakiej i nie panikuj. przy 3v powinny się już zapalić.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem