[#1] Internet na Ami
Przeglądałem Allegro i natrafiłem na karty PCMCIA pasujące do Ami w cenie smiesznej w porównaniu jaką ja kupiłem na Allegro w dziale Amiga podaje link tych tanich http://www.allegro.pl/item119591313_pcmcia_3com_megahertz_10_mbps_wyprzedaz_.html - Sterowniki do tych kart są na Aminecie Pozdrawiam Leszeksas
[#2] Re: Internet na Ami

@Leszeksas, post #1

ale nie widać kabelka, ja ostatnio kupilem taką z kabelkiem i przesyłką w sumie za 20 zl

[#3] Re: Internet na Ami

@Leszeksas, post #1

Ale 3com nie działa z Debianem. :(

[#4] Re: Internet na Ami

@Kitech, post #3

Teraz mi to mówisz? Gdy ostatnie psy już powiesiłem na Debianie?

[#5] Re: Internet na Ami

@Prince, post #4

Trzeba czytać publikacje Szamana w Execu!

[#6] Re: Internet na Ami

@Kitech, post #3

Wićc jaką sieciówke radzisz wybrać dla Debaina&Workbencha??

Benedykt

[#7] Re: Internet na Ami

@Leszeksas, post #1

Karty b.dobrze współpracują z Amigą. Sam taką włąsnie posiadam...

...i w czasach gdy miałem A1200 spisywała się bez zastrzeżeń. Aktualnie pracuje ze starym laptopem (120MHz) i też złego słowa na nią nie powiem. Śmiało można je brać; nie będzie kłopotów. Tylko pytajcie o kabelek!

[#8] Re: Internet na Ami

@Benedykt Dziubałtowski, post #6

Działają te, które obsługuje cnet.device.

[#9] Re: Internet na Ami

@Kitech, post #8

cnet.device nie obsługuje wszystkich kart. Ja mam 3com EtherlinkIII 10 Mb i ruszyła dopiero, gdy wgrałem odpowiedni sterownik. Na cnet.device za żadne skarby nie chciała.

[#10] Re: Internet na Ami

@OSH, post #9

Właśnie o to chodzi, że te sieciówki, które chodzą na sterach 3com nie działają pod Debianem.

Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem