[#1] AHI. 4.18 czy 6.0?
W Aminecie leżą dwie wersje 4.18 z 2008 i 6.0 z roku 2006. Dlaczego starsza wersja jest nowsza i której użyć? Do tej pory używałem wersji 4 lecz przy okazji sporej papraniny z dzwiękiem jestem zmuszony do reinstalacji.
[#2] Re: AHI. 4.18 czy 6.0?

@adamlnowak, post #1

Ogólnie 4.18 jest najszybsza i najlepiej używać ją do Pauli.
Czasami "nowsze" programy potrzebują nowszej wersji AHI (np wtyczka AHI do Dellitrackera). W większości przypadków wystarczy 4.18.
[#3] Re: AHI. 4.18 czy 6.0?

@BULI, post #2

Takich kwiatkow jest wiecej z bibliotekami ze starsza wersja ma wyzszy numer od nowszej.Czy ktoś może planuje przepisac amiga os 3.9 by nie trzeba bylo sie z tym wszystkim bawic a przy okazji naprawić błędy, optymalizować itp....
[#4] Re: AHI. 4.18 czy 6.0?

@HanSolo, post #3

Przepisanie systemu 3.9 od nowa byłoby dobrą sprawą. Po ostatnim upgradzie romu z nowymi modułami mam taki skok mocy, że nienadążam za ikonami wodzić wzrokiem. Czyli można wydusić coś jeszcze. I dodałbym PFS3 - rewelacja. A tak łata na łacie.
[#5] Re: AHI. 4.18 czy 6.0?

@adamlnowak, post #1

Data w aminecie oznacza czas uploadingu, nie czas stworzenia. Po prostu nowsza wersja zastąpiła starszą, ale w późniejszym czasie udostępniono tę starszą.
[#6] Re: AHI. 4.18 czy 6.0?

@cholok, post #5

Nie chodziło mi o uploading na aminecie tylko o date zapisana w samej bibliotece tuż obok wersji.
[#7] Re: AHI. 4.18 czy 6.0?

@HanSolo, post #6

Źle odpisałem. Odpowiedź tyczyła się pytania z 1 wątku.
[#8] Re: AHI. 4.18 czy 6.0?

@adamlnowak, post #1

Wersja 4 jest dla MC68000 nowsze (od 5) potrzebują min 020.
[#9] Re: AHI. 4.18 czy 6.0?

@radekcz, post #8

Nie tylko to, nowsze wersje są wolniejsze i nie mają trybów fast.

Starego SongPlayera też trzeba będzie wrzucić na Aminet, bo te nowe są dla WinUAE. Nie mają natywnej obsługi Pauli w 14bit.

Ostatnia aktualizacja: 01.02.2016 02:59:55 przez ] SKOLMAN_MWS ˇ agrEssOr [
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem