[#1] Polish TrueType fonts with AfA_OS?
Zdravim!

Is anyone of you, Polish Amiga users, using AfA_OS on his Amiga? Are your national Polish texts showed correctly with these TrueType fonts? How did you make it?

Dziękuję.
[#2] Re: Polish TrueType fonts with AfA_OS?

@AmiKit, post #1

Whats?(dobrze nie umiem angielskiego)
może chodzi o zrobienie czcionek true type?! sam nie wiem
proszę proszę http://amikit.amiga.sk/
o po polsku umie "Dziękuję".
"Zdravim!"-to po jakiemu........czesku....

Ja nic nie rozumiem.....
Pomóżcie temu gosciowi :P
[#3] Re: Polish TrueType fonts with AfA_OS?

@pwe, post #2

dodam This is polish amiga forum.No,english... Made in poland

przetłumaczone na polski:

Jest wszelki was, Język polski (polski; polerować; blask) *Amiga* użytkownicy, używający (używanie; przyzwyczajający się) *AfA*_*OS* na jego *Amiga*? Są wasze narodowe (państwowy) Polskie teksty pokazywane prawidłowo z tymi (te) *TrueType* asortymenty czcionek? Jak zrobił wy wyrabiacie temu?

ja nic z tego nie rozumiem

Ostatnia modyfikacja: 18.08.06 17:20
[#4] Re: Polish TrueType fonts with AfA_OS?

@AmiKit, post #1

Everybody on ppa is drunk today (I'm too), because 6 years ago PPA was born. :D
Be patient, maybe tomorrow somebody will answer for Your question
[#5] Re: Polish TrueType fonts with AfA_OS?

@AmiKit, post #1

i use ttfmanager. after install package i copy file with codepage definition to envarc: and set keymap to iso. Fonts from polish version of Windows XP. im dont using afa os.
---------------
ja używam ttfmanager. po zainstalowaniu programu, kopiuje plik z definicjami kodowania znaków do envarc: i ustawiłem mapę klawiatury na iso. fonty wziąłem z polskiego Windows'a XP. Nie używam afa os.

[#6] Re: Polish TrueType fonts with AfA_OS?

@QkiZ, post #5

Ostatnio miałem ten sam kłopot, bo używam amikita. Dzięki za sposób na polskie czczionki.

[#7] Re: Polish TrueType fonts with AfA_OS?

@AmiKit, post #1

I use them and they work fine.
You need to install those fonts with TTFManager from AFAOS package with special codepage file (there is a field to select that file). Depending on that file you can use AmigaPL or ISO keymap in your system. Anyway: it's easy and polish users allready can find guide how to do it step by step in the internet (in Polish).
[#8] Re: Polish TrueType fonts with AfA_OS?

@Mario, post #7

Excellent, can you please send me the file? Thanks!!!
[#9] Re: Polish TrueType fonts with AfA_OS?

@AmiKit, post #8

Check: http://mario.ppa.pl/files/Codepage.lha
And some example fonts: http://www.ppa.pl/graffiti/bon/TruetypePLFonts.zip
Codepage is compatible with real ISO keymap (not universal AmigaPL&ISO).
Tell me if you don't have it.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem