Z tego co pamiętam wszystkie A600 działaja z twardzielami tyle że Kick z koncówką 299 obsłuży dyski do ok.20MB.Wersja kicka z końcówką 300 juz bezproblemowo to same hadeki co w np.A1200
Wczoraj uruchomiłem WB 3.0 na kiku 37.125 i chodziło całkiem fajnie.
Najlepszym kikiem do A600 jest 37.350 - chodzi wszystko i prawie wszystkie dyski. (wielkość partycji do 4 GB)
Za co odpowiadają rezysory (?) R353 i R362 widoczne na tej fotce (koło portów joysticka):
http://www.amiga-hardware.com/download_photos/a600mb_rev15_5.jpg
A mojej Ami ich brakuje. A w tym miejscu jest jakby zalane cyną. Nie sprawdzalem jeszcze czy działa joy ale myszka nie działa (z tym że ona sama może być zepsuta). Za to jak wcisne 2 przyciski myszki to kursor przesuwa sie o 5 pikseli :D
system jak zmienisz parę rzeczy w sekwencji startowej pójdzie, ale to będzie bez większych różnic niż 2.0. Co do dysków to bym podyskutował nad odpaleniem prawie każdego. Ja mogę policzyć na palcach jednej ręki drwala dyski które mi poszły na A600.
W myszce działają tylko przyciski. Nie porusza sie kursor. Czy da sie cos zrobic aby chociaż mysz działała? Sa jakies interfejsy myszy podłaczane bezpośrednio do układów a nie portu myszy?
Ooo, faktycznie ktości skubnął rezystorki :) Spróbuj je ponownie wlutować, A co do innego podłączenia myszki, to ja mam podłączoną myszką przez USB. Tylko trzeba mieć w Amidze USB.
bez tych rezystorow nie ma prawa dzialac. wlutuj i po sprawie. bezposrednio do ukladow mozesz podlaczyc ps2m, ale latwiej i szybciej bedzie dolutowac te 2 brakujace. 4.7 Ohma i 1 W powinno dac rade.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies
(ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach.
Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy
niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki
internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.