[#1] Jakiego klienta FTP użyć najlepiej?
Noszę się z zamiarem wyłączenia CD-romu i karty z codziennego obiegu na rzecz klenta ftp. I tu mam pytanie o konkretny klient. Trochę ich już kojażę po nazwach lecz nie uśmiecha mi się testować jeden po drugim. To nie lenistwo acz rodzina, praca sami wiecie.

P.S.
Mam w A1230 możliwość oglądania video i audio plików poprzez kartę TV i SB przy pomocy płasko-ekranowego schowanego telefonu lub tableta skrytego gdzieś po cichu i klient ftp byłby idealny do tego zestawu. szeroki uśmiech pomysł
[#2] Re: Jakiego klienta FTP użyć najlepiej?

@adamlnowak, post #1

Używam AmiTradeCenter. Nie jest może najlżejszy (MUI), ale wygodny.
[#3] Re: Jakiego klienta FTP użyć najlepiej?

@Krashan, post #2

Mam ładne MUI i w zasadzie miałem zamiar odnieść się do MUI rozpoczynając wątek.
[#4] Re: Jakiego klienta FTP użyć najlepiej?

@adamlnowak, post #1

Do wyboru masz kilka:

- AmiTradeCenter (ATC)
- AmiFTP
- AmFTP
- mFTP
- GuiFTP
- SimpleFTP
- Dopus Magellan ma wbudowanego klienta FTP
- NcFTP
[#5] Re: Jakiego klienta FTP użyć najlepiej?

@Sir_Lucas, post #4

Jak już wspominałem mam wiedzę w temacie istnienia wszelakich. Pragnę zapytać o ergonomię w stosunku do wydajności itp. Nie mogę sobie pozwolić na testy w związku z małą ilością czasu przypisanego hobbistycznym zakusom.

Może "Jestem zadowolony z (i tu trzy kropki)".
[#6] Re: Jakiego klienta FTP użyć najlepiej?

@adamlnowak, post #5

W takim razie wchodzą w grę tylko trzy:

- AmiTradeCenter (moim zdaniem najlepszy, ale do najlżejszych nie należy, jak wspomniał Kraszan)
- AmiFTP (lekki, dosyć szybki)
- AmFTP
[#7] Re: Jakiego klienta FTP użyć najlepiej?

@Sir_Lucas, post #6

No to jadę z tymi trzema. Dziękuję. Jestem usatysfakcjonowamy.
[#8] Re: Jakiego klienta FTP użyć najlepiej?

@Sir_Lucas, post #6

AmiTradeCenter to główny klient na moich Amigach, w tym na desktopowej A1200 z 030/42 + 8 mbfast, więc nie jest tak źle. Oczywiście, swoje waży, ale funkcjonalnie - bardzo dobry.

Ostatnia aktualizacja: 05.12.2015 19:10:35 przez baderman
[#9] Re: Jakiego klienta FTP użyć najlepiej?

@adamlnowak, post #7

Mi najbardziej podobał się ftpmount + dopus4.
[#10] Re: Jakiego klienta FTP użyć najlepiej?

@baderman, post #8

Waga programu to rzecz względna. Przekonałem się już nieraz gdy wymieniałem jakąś jedną chociażby bibliotekę. Jeszcze 3 miesiące temu grając w Creep Nights na SS miałem wrażenie że przeżucam strony w albumie ze zdjęciami albo klaserze, teraz gram bez rwania.
Na stronie www.PPA.pl, podobnie jak na wielu innych stronach internetowych, wykorzystywane są tzw. cookies (ciasteczka). Służą ona m.in. do tego, aby zalogować się na swoje konto, czy brać udział w ankietach. Ze względu na nowe regulacje prawne jesteśmy zobowiązani do poinformowania Cię o tym w wyraźniejszy niż dotychczas sposób. Dalsze korzystanie z naszej strony bez zmiany ustawień przeglądarki internetowej będzie oznaczać, że zgadzasz się na ich wykorzystywanie.
OK, rozumiem